У Рівненському центрі ПТО ДСЗ тривають підтвердження результатів неформального навчання кухарів із східних регіонів України.
За підтримки GIZ Ukraine стало можливим офіційно підтвердити вміння і знання 24 претендентів. За роботою кухарів на базі навчально-виробничого комплексу РЦПТО спостерігають та оцінюють результати навчання голова і члени кваліфікаційної комісії – представники рівненських закладів.
Заступниця директора РЦПТО Руслана Бодренко привітала претенденток із Харківщини і Полтавщини з новим успіхом та вручила свідоцтва державного зразка. Офіційне працевлаштування, улюблена робота сприятимуть новому професійному зростанню робітниць.
Касьянова Світлана Миколаївна (Нововодолазька РФ Харківського ОЦ) працювала у колгоспі, поштовому відділенні, продавцем, двірником. Робота кухарем у школі подобається найбільше. У службі зайнятості порадили підтвердити свої кухарські вміння та здобути офіційну кваліфікацію у Рівненському центрі ПТО ДСЗ. Акуратна та старанна, кухарка з Харківщини впоралася із тестами та практичним завданням. Смакували та були гарно презентовані кваліфікаційній комісії суп картопляний з овочами, тушкована риба з овочами в томаті, м’ясні битки із картопляним пюре, вареники з м’ясом та сирна запіканка.
Претендентка Наталія Боюка направлена на підтвердження результатів неформального навчання кухаря Котелевською РФ Полтавського ОЦЗ. Жінка має досвід роботи зооінженером, працювала в колгоспі зоотехніком. Останнє місце роботи – кухар у тракторній бригаді. Робота подобається. Кухарка дбає, аби обіди для робітників були смачними, ситними і корисними. Свої здібності претендентка продемонструвала за комп’ютером (тестові завдання з теорії) та на навчальній кухні навчально-виробничого комплексу закладу освіти. Готувала суп із домашньою локшиною, пельмені, деруни з м’ясом, котлети рибні з картопляним пюре, налисники з сиром.