Неформальне навчання кухарів Рівненщини і Волині завершилося офіційним визнанням
Рівненський центр ПТО ДСЗ оцінює результати неформального навчання кухарів із 2016 року. Усі, хто вміє і любить куховарити, хто планує працювати в офіційних закладах, здобувши самостійно навички роботи, звертаються до освітнього закладу та проходять дводенний іспит: підтверджують теоретичні та практичні знання. Оцінювання кухарів проводиться на базі навчально-виробничого комплексу в Рівному на вул. І.Підкови,17А. До послуг претендентів – досвідчені педагоги, сучасна навчальна кухня, інвентар, обладнання, ресторан. Оцінює знання претендентів кваліфікаційна комісія Рівненського центру ПТО ДСЗ.
Роботу з оцінювання традиційно проводять партнери освітнього закладу, кращі представники галузі. Днями голова комісії – директор, шеф-кухар кейтерингової компанії «Базилік» Олександр Жуковський, члени комісії – викладачки спецпредметів Рівненського кооперативного економіко-правового коледжу Олена Самолюк і Людмила Севрук та секретар комісії – лаборант РЦПТО Ольга Гонта давали оцінку кухарським знанням і вмінням претенденток із Волині та Рівненщини.
Марія Мороз, направлена у Рівне Любомльською районною філією Волинського обласного ЦЗ, за освітою продавчиня, має досвід роботи в ресторані, працювала кур’єром, вміє та любить спілкування з людьми, акуратна, відповідальна. Жінка поділилася, що після декретної відпустки вирішила отримати офіційне підтвердження своїх кухарських навичок, аби офіційно працевлаштуватися у місцевому кафе-ресторані «Водолій». За технологічною картою вона готувала суп з домашньою локшиною, рибну котлету, картопляне пюре, м’ясні пельмені та сирну запіканку. Успішне тестування, якісно та з душею приготовлені страви відповідають усім вимогам, отож іспит було здано успішно!
Оксана Пугачова, направлена на оцінювавння своїх кухарських здібностей Рівненським міським ЦЗ, має добрий досвід приготування страв, успішно зарекомендувала себе у кухарській спільноті. У своїй кваліфікаційній роботі жінка якісно і смачно приготувала овочевий суп із крупою, тушковану рибу з томатом і овочами, м’ясні биточки, розсипчасту гречану кашу та налисники з сиром. Вона чудово презентувала свої страви. Із новим досвідом та підтвердженою кваліфікацією кухарка працюватиме у Комунальному закладі «Рівненський обласний науковий ліцей-інтернат II-III ступенів» Рівненської обласної ради.
Успішне підтвердження результатів неформального навчання дозволило претенденткам двох областей отримати свідоцтва державного зразка та в подальшому беперешкодно працевлаштовуватися за обраною професією.
Робота комісії триває. З графіком можна ознайомитися на офіційному сайті