У 1996 р. під час віденської конференції Міжнародна яєчна комісія навела аргументи та проголосила, що відтепер у другу п’ятницю жовтня буде проводитися Всесвітній день яйця (World Egg Day).
Всесвітній день яйця – це подія, що присвячена вшануванню неймовірного, багатого на поживні речовини продукту, яким є яйце. Недарма яйця називають “суперфудом”.
Цей день покликаний відсвяткувати силу яйця та його потенціал для того, щоб нагодувати світ високоякісними харчовими продуктами.
Яйця – це, мабуть, один з найдавніших харчових продуктів, відомих людству, який відіграє вирішальну роль у нашому житті та здоров’ї. Вони багаті на білок і слугують основою для безлічі кулінарних творінь, від продуктів для сніданку до приправ, таких як майонез.
У багатьох культурах світу яйця були символом родючості, життя, оновлення та відродження, їх використовували як в кулінарних, так і в декоративних цілях.
Яйця мали важливе значення в багатьох культурах з декоративних і релігійних причин, а також були знаком родючості та уособленням життя і оновлення.
За інформацією AgroPortal і informator.ua
Читайте також: Відповіді на п’ять питань про каву, які ви хотіли знати