Валентина Цицик та Віра Омельчук люблять і вміють готувати. Дізнавшись про чудову нагоду отримати офіційний документ про кваліфікацію кухаря у Рівному, вони подали заявки на оцінювання результатів свого неформального навчання.
Претендентки пройшли консультацію, і на навчальній кухні-майстерні навчально-виробничого комплексу РЦПТО ДСЗ закипіла робота.
Пані Валентина направлена до Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Рівненським міським ЦЗ. Жінка підтвердила професійні знання та навички кухаря та поділилася:
«Після закінчення школи я вийшла заміж, маю 3 дітей, отож, робота на кухні забирає чи не найбільше часу. Проте прагну вийти на роботу».
Рівнянка має пропозицію роботи кухарем у школі села Корнин Рівненського району, а отже вирішила отримати офіційне свідоцтво про кваліфікацію.
Виставку картин Івана Марчука скоро побачать рівняни
Під час оцінювання результатів неформального навчання Валентина Цицик добре відповіла на питання тестів із теорії та приготувала кваліфікаційні страви за своєю технологічною картою: суп з домашньою локшиною, м’ ясний рулет із яйцем, смажену картоплю з сиром, вареники з м’ясом та сирники. Старший майстер, секретар комісії Олена Хоміна коментує:
«Підготовка робочого місця до роботи та інгредієнтів, відповідність рецептурі, смакові якості та, власне, презентація страв були на достойному рівні. Кваліфікаційна комісія підтвердила здібності кухарки та визнала її професійність».
Віра Омельчук приїхала до Рівного із Волині. До навчального закладу кухарку направила Маневицька РФ ВОЦЗ. Жінка поділилася:
«Закінчила школу в місті Ковелі, навчалася в ПТУ в місті Новоград-Волинському за професією офіціант-бармен -буфетник. Маю 3-річний досвід роботи продавцем».
Мати 2-х дітей після декретної відпустки підробляла в полі, але кухарські здібності, бажання готувати професійно та наполегливість відкрили нові можливості. Пані Віру запросили на роботу до військової частини. Відтепер кваліфікована робітниця готуватиме для військовослужбовців. Свою кваліфікаційну роботу вона продемонструвала на кухні: картопляний суп з бобовими, рибні котлети, м’ясні пельмені, сирна запіканка. Солдати і офіцери не будуть голодними, чи не так?!. Прискіпливі члени кваліфікаційної комісії визнали відмінну підготовку кухарки, а отже вона отримала бажане свідоцтво державного зразка.
Офіційне підтвердження кваліфікації та офіційне працевлаштування – ось головні критерії впевненості та якісної роботи.
Постійно бути в курсі новин вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»