Про стратегію реформи шкільного харчування сьогодні говорили на національній нараді за участю Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та Першої Леді Олени Зеленської. Від Рівненщини онлайн взяли участь начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, профільні заступники та керівники департаментів.
Зокрема, наголосили на важливості модернізації інфраструктури закладів освіти – кухонь та їдалень. Окремо підняли тему розвитку кадрового потенціалу та підвищення кваліфікації кухарів. Крім того, зачепили й питання фінансової та інституційної спроможності тергромад для забезпечення якісного харчування в закладах освіти.
«Наразі у межах регіонального плану модернізуємо матеріально-технічний стан шкільних їдалень. Також підвищили контроль за якістю та безпечністю харчових продуктів. Паралельно розробляємо регіональну програму для реалізації Стратегії реформи шкільного харчування на період до 2027 року», – розповів Віталій Коваль.
На сьогодні у школах Рівненської області харчуванням охоплено понад 101 тисячу здобувачів освіти. У тому числі гарячим харчуванням – 91 тисяча учнів (з них 61 924 – діти пільгових категорій). 100% закладів освіти частково чи у повні мірі перейшли на оновлене меню (за збірником Євгена Клопотенка).
Середня вартість одноразового гарячого харчування складає 34 грн у закладах загальної середньої освіти та 45 грн у закладах дошкільної освіти.
Джерело: Рівненська ОВА.
Читайте також: Сумоїстки з Рівненщини вибороли три золоті нагороди на Чемпіонаті Європи

Редактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту.
Має значний досвід роботи у медіа. Протягом 1991–2009 років був технічним редактором газети “America” (Філадельфія, США), де відповідав за дизайн і верстку, підготовку графічних матеріалів, фоторепортажів та готового макету видання.
Володіння англійською мовою використовує для перекладу матеріалів, підготовлених у межах грантових проєктів, які редакція публікує на окремому піддомені для іноземних читачів.
