Нирки – фільтр організму: вони очищають від токсинів, шлаків і шкідливих речовин.
Зелень. Постачає організм вітаміном А, корисним для нирок.
Яблука і яблучна шкірка. Яблучні розвантажувальні дні благотворно впливають на нирки. Настої з сушеної яблучної шкірки рекомендують приймати по склянці на день.
Кавун. Він має сечогінний ефект і допомагає чистити, промивати нирки від піску. Сік кавуна добре розчиняє солі і виводить їх з організму.
Шипшина – це джерело вітамінів. Найвищий рівень вмісту вітаміну С в плодах цієї рослини.
Хлібобулочні вироби з житнього борошна грубого помелу.
Такий хліб багатий на вітаміни і клітковину, що прискорюють травлення, обмін речовин, а також знижує холестерин і артеріальний тиск.