Найпоширеніша помилка при виборі продуктів для схуднення

Найпоширеніша помилка при виборі продуктів для схуднення

Методи та ефект дієтичних обмежень при схудненні має знати кожен, хто їх застосовує.

Адже вони можуть нашкодити здоров’ю і мати негативний вплив на зовнішній вигляд, пише growfood.

Найбільшою помилкою експерти називають те, що люди купують продукти з низьким вмістом жиру. Є думка, що вони корисні і є необхідним компонентом дієти для зниження ваги. Це неправильно, тому що дуже часто для покращення смаку продуктів з низьким вмістом жиру виробники додають більше цукру.

Молочні продукти мають бути із середнім вмістом жиру: 2,5-3,2% для молока, 15% для сметани, 3-4% для йогуртів, 5-9% для сиру.

Виключати з раціону лактозу, глютен, коли немає харчової алергії або непереносимості цих компонентів, також невірно. Аби нормалізувати вагу і утримувати результат, потрібне здорове харчування, яке вимагає регулярності і різноманітності. Також обов’язковим є фізичне навантаження.

Не існує лише хороших чи поганих продуктів. Головне – баланс. А екстремальними діями, заборонами або відмовами можна тільки його порушити.

В межах експерименту американський блогер Роб Рівера спробував кольорову дієту. Сенс у тому, щоб їсти продукти лише одного кольору. За його словами, бажано, аби їжа була натуральною, а не штучно пофарбованою. Роб Рівера обрав синю дієту. До неї він важив 63,1 кг. Крім того, він зменшив денний ліміт калорій до 1500, що є нормою для його ваги.

Джерело: Gazeta.ua