Сталося це на щорічному фестивалі “Молодий борщ”, який організовує Жіноча взаємоДія. Цьогоріч він відбувся у Млинові.
Команди з семи регіонів України та з різних громад Рівненщини спільно приготували найбільший борщ. Керував процесом журналіст та кулінарний експерт Костянтин Грубич.
Харків, Маріуполь, Херсонська, Луганська, Запорізька, Житомирська, Хмельницька, Тернопільська області, а також різні громади Рівненщини — така географія цьогорічних учасників фестивалю.
Для приготування спільної страви за основу взяли 13 регіональних рецептів борщу, кожен з яких відображав родзинку регіону.
Як результат — приготували 1208 літрів головної національної страви українців! Тим самим встановили новий Національний Рекорд — «Найбільший об’єм молодого борщу, приготовленого за різними рецептами на одній локації».
У той же час, гості фестивалю посмакували різними регіональними борщами. Переміг борщ з Житомира. Там і проведуть наступний фестиваль.
Зауважимо, що захід мав благодійну мету — понад 70000 грн вдалося зібрати на створення інклюзивного центру.
Крім того, кожна громада-учасниця збирала донати для наших захисників і захисниць.
“Молодий борщ” об’єднує Україну — таке гасло цьогорічного фестивалю. Велике українське патріотичне свято у Млинівській громаді! По-іншому і не могло бути, адже борщ — це генетичний код українців! Це те, що вирізняє нас з-поміж інших націй, і те, що об’єднує в єдиний народ! – зауважив голова обласної ради Андрій Карауш, який спільно з колегами-депутатами Алла Черній та Юрій Ліпський завітали на свято.
Читайте також: Сарненська громада попрощалася з сержантом ЗСУ Анатолієм Олішевком