fbpx
студенти

На Рівненщині 12 студентів-контрактників перевели на бюджетну форму навчання

Діліться інформацією з друзями:

На Рівненщині 12 студентів-контрактників перевели на бюджетну форму навчання. Це діти загиблих захисників України та одна внутрішньо переміщена особа.

Про це розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«На Рівненщині таке переведення здійснили за кошти обласного бюджету в межах регіонального замовлення, обсяг якого затверджений до 2023 року. Ми зробили перерозподіл наявних вакантних місць. Усі 12 студентів навчаються у закладах фахової передвищої освіти, тобто коледжах. З нового року продовжимо працювати у цьому напрямку, аби безкоштовним навчанням охопити більше молоді», – розповів Віталій Коваль.

Зауважимо, що на навчання за державним замовленням переводять дітей загиблих захисників України, учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, їхніх дітей, а також жителів особливо небезпечних територій, які зараховані до закладів фахової передвищої та вищої освіти до 2021 року включно.

Очільник області також додав, що Рівненська ОВА вже погодила усі документи та молоді люди вже утримують соціальну стипендію.

Загалом, в Україні, вже надано дозвіл закладам для переведення на навчання за державним замовленням 21 048 здобувачів, з них 18 887 – за денною формою здобуття освіти й 2 161 – за заочною.

Читайте такожНа білоруському аеродромі загорівся російський літак