fbpx

Мрії про улюблену професію стали реальністю для жителів Рівненщини

Діліться інформацією з друзями:

На державній кваліфікаційній атестації слухачі, що обрали професію «Кондитер» і навчалися 6,3 місяця на базі навчально-виробничого комплексу Рівненського центру ПТО ДСЗ, продемонстрували креативність та розмаїття професійних ідей.

Чи не найголовнішим у роботі кваліфікованого кондитера є презентація виробів. Яким би смачним не був, скажімо, торт, якщо він оформлений неналежно, не несе своїм виглядом певну естетичну насолоду, то навряд чи зацікавить покупця та знайде прихильника. Проте вдалий кондитерський виріб – це не обов’язково уквітчана його поверхня. Сучасні вироби відрізняються стриманістю і лаконічністю, їм властивий певний «стиль». А це вже справжня творчість! Виріб може мати оригінальне забарвлення, форму та розмір.

Вміння випускників оцінювали педагоги і роботодавці. Серед членів кваліфікаційної комісії – колишня слухачка, а нині роботодавець і майстриня виробничого навчання Неля Струмінська та партнер закладу, голова ДКК Ольга Михальчук.

Кондитери презентували шоколадно-медовий торт із ожиновим конфі, закусочний шпинатний несолодкий торт із червоною рибою та ікрою, торт «Наполеон», тістечко «Горіх», торти «Шоколаний», «Червоний оксамит» та білий хліб. Сучасне кондитерство відрізняється оригінальними рецептами та новими ідеями. До таких належить, зокрема, виріб з рибою.

Тарас Ковальчук із Острожчини – демобілізований учасник АТО/ООС, контрактник. Обрав  навчання у Рівненський центр ПТО ДСЗ, аби кваліфіковано працювати на хлібопекарні. Чоловік здобув професійні знання та навички і займеться улюбленою мирною справою – випіканням хліба на місцевому виробництві. Його кваліфікаційна робота – хлібобулочний кондитерський виріб – найголовніша страва на столі!

Важливо, що більша частина групи кондитерів уже визначилася із працевлаштуванням та готові до самостійної роботи у кондитерських цехах і майстернях.

Майстриня виробничого навчання Світлана Рибачок впевнена у своїх слухачах, адже ті проявляли неабияку активність та відповідальність під час виробничого навчання.

 А їх вироби були несхожі на роботу початківців. Кондитери стануть справжньою візиткою закладів та знахідкою роботодавців.

У підсумку, слухачі отримали свідоцтва державного зразка кондитера 3-го розряду, важливий комунікаційний досвід та найголовніше – можливість офіційно працювати за професією.