fbpx

Монахи на Рівненщині виготовляють сир по старовинному рецепту

Діліться інформацією з друзями:

Гурбинський чоловічий монастир відомий не лише на Рівненщині.  Віднедавна тут місцеві монахи відкрили сироварню.

Отець Онуфрій розповідає радіо Трек:

Один з наших монахів Нектарій родом з грузинського села і ремеслу сироваріння навчився ще в дитинстві, від своєї матері.

Сир виготовляють зі свіжого незбираного екологічно чистого молока. Але, головне – це унікальний давній рецепт, який є таємницею. 

Наразі ми виготовляємо три види сирів. Впевнено можу сказати, що в Україні саме такого більше не знайдете. Без ГМО, консервантів, ароматизаторів та емульгаторів.

Цікаво, що спробувати сир може кожен. Окрім сиру, в монастирі є й інша молочна продукція.