fbpx

Команда Клопотенка проводить майстер-класи для кухарів Рівненщини

Діліться інформацією з друзями:

Сорок кухарів області з двадцяти шкіл будуть вчитися користуватися новими технологічними картками та меню, знайомитимуться з тенденціями розвитку здорового шкільного харчування інших країн світу. Також вони відвідають майстер-класи із приготування найскладніших страв нового меню.

 Про це повідомляє пресслужба Рівненської ОВА.

«Продовжуємо втілення реформи шкільного харчування, яку ініціювала дружина Президента України Олена Зеленська. Цьогоріч із 1 січня українських школярів перевели на здорове харчування, скоротивши використання цукру та солі. Водночас до раціону додали більше фруктів та овочів, молокопродуктів та м’яса. Нове шкільне меню розробляв кулінарний експерт, шеф-кухар Євген Клопотенко. Воно складається з 160 корисних страв», – розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Таке навчання відбуватиметься впродовж двох днів. Команда Євгена Клопотенка «Культура їжі I Cult Food» спільно з Україно-швейцарським проєктом «Діємо Для Здоров’я» проведуть 11 майстер-класів. На прикладі нових страв навчатимуть працювати з рецептурами на сучасному та застарілому обладнанні.

«Приємно, що ми спільно з розробниками меню працюємо в напрямі здоров’я. Ми розуміємо, що здорове харчування є профілактики захворюваності. Важливо, аби у дітей, а тоді вже і їх батьків формувалася прихильність до культури здорового харчування», – зазначила начальниця управління медичної допомоги Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я Рівненської ОДА Олена Гандзюк.

Нагадаємо, у серпні 2020 року Кабінет Міністрів схвалив реформу харчування у школах. Над нею працювали Міносвіти та МОЗ.

Також кухарі команди Євгена Клопотенка звернуть увагу і на подачу страв, їх зберігання, використання спецій, алергени. А найголовніше – відкриють секрет, як не зробити з кебаба котлету.