Міністерство оборони України затвердило зміни до Каталогу харчування Збройних Сил України. Пропозиції були спільно напрацьовані Міноборони та «Державним оператором тилу» (ДОТ.
Насамперед новації сприятимуть покращенню якості харчування військовослужбовців. Зокрема, перелік доповнений різними видами спецій, круп, риби та консервів. Крім того, консервовані фрукти будуть частково змінені на свіжі.
До деяких категорій продуктів прописані додаткові вимоги:
- борошно, макарони, рибні консерви та ковбаси – лише найвищої якості;
- риба – поставлятиметься без голови (для раціоналізації ціни за масу продукту);
- розширили перелік відсотків жирності кисломолочних продуктів.
Водночас із каталогу прибрали деякі продукти (наприклад, крупа саго, осетр чи спаржа), які замовлялися вкрай рідко та через обмеження у сумі добовидачі на одного військового звужували можливості замовлення інших ходових позицій.
«Внесені зміни до каталогу сприятимуть покращенню якості харчування, яке отримують військові. Ми додали важливі позиції, які напряму впливають на смакові властивості страв. Водночас видалили деякі «екзотичні» позиції, які звужують можливості замовлення м’яса, молочних продуктів чи інших товарів через обмеження у сумі добовидачі на одного солдата», – зазначила директорка з управління закупівлями ДОТ Вікторія Виноградова.
Джерело: Міноборони
Читайте також: Наукова освіта в Рівному: інвестування в майбутнє попри негаразди

Редактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту.
Має значний досвід роботи у медіа. Протягом 1991–2009 років був технічним редактором газети “America” (Філадельфія, США), де відповідав за дизайн і верстку, підготовку графічних матеріалів, фоторепортажів та готового макету видання.
Володіння англійською мовою використовує для перекладу матеріалів, підготовлених у межах грантових проєктів, які редакція публікує на окремому піддомені для іноземних читачів.
