Індійський лікар і дієтолог-консультант Лікарні материнства в Харада Алка Бхарти назвав прості правила, які допоможуть зберегти молождість, привабливість і хорошу форму жінкам після 40 років.
Лікар дав кілька цінних рекомендацій, які допоможуть продовжити молодість, пише Change.
Лікар зазначив, що після 40 років жінки зіштовхуються з:
– втратою м’язової маси;
– уповільненням обміну речовин;
– сильною втомою;
– депресією;
– проблемами з концентрацією;
– іншими змінами, пов’язаними з періодом, що передує менопаузі.
«Одна з кращих речей, які можна зробити для свого здоров’я після 40 років — більш ретельно стежити за тим, що ви споживаєте. Здоровий, збалансований раціон разом з регулярними вправами, достатнім сном і низьким рівнем стресу ефективно допомагають підтримувати вагу, покращують загальний стан здоров’я в цьому віці «, — повідомив лікар.
Лікар радить:
- збільшити вживання продуктів, багатих на клітковину;
- вживати мінімальну кількість солі і цукру;
- додати в раціон продукти, що містять лютеїн, оскільки ця речовина знижує ризик розвитку когнітивних порушень.
- Чимало лютеїну міститься в моркві, морепродуктах, листових овочах;
Зробіть своє щоденне меню з продуктів, багатих жирними поліненасиченими кислотами омега-3: скумбрія, сардина, рослинні нерафіновані олії.
Для підтримки м’язової і кісткової маси після 40 років варто включити в раціон нежирне м’ясо, рибу, яйця, бобові, горіхи, злаки, натуральний йогурт, інжир.
Вживання продуктів, що містять вітамін D також допоможе підтримувати нормальне функціонування м’язів. Також він сприяє хорошому засвоєнню кальцію. У раціоні повинні бути жирна риба, яйця, гриби, апельсиновий сік.
Джерело: Високий замок.