На базі Вищого професійного училища відкрили навчально-практичний центр. Просторі приміщення, ультрасучасне обладнання, мультимедійні технології. Центр має нові можливості навчати висококваліфікованих кухарів.
На відкритті побував голова ОДА, який сам випробував нове обладнання, разом зі студентами зробив піцу.
“Зараз професія кухаря затребувана на ринку праці. Серед 600 студентів закладу – 45% – це професії громадського харчування, що мають великий запит і серед роботодавців. Про це свідчить налагоджена співпраця закладу з відомими рестораціями Кореччини. Вони ще на етапі навчання із задоволенням запрошують студентів на практику. Переконаний, що завдяки центру рівень значно зросте. Наші кулінари стануть відомими професіоналами своєї справи. Їхня майстерність вплине й на промоцію місцевої кухні. Це стимулює не лише гастротуризм, а й в цілому туристичний хаб області”, – наголосив голова ОДА Віталій Коваль.
Важливо, що центр став вже двадцятим в області. Ми в лідерах серед інших регіонів України за кількістю таких закладів. В планах – відкрити ще 5 ПТЗ. Тому Рівненщина має усі шанси стати справжньою кузнею робітничих кадрів. Високопрофесійних та затребуваних на ринку праці.