За п’ять місяців 2021 року виробництво морозива в Україні зросло на 3% – до 61600 літрів. Найпопулярнішим видом морозива в Україні залишається класичний пломбір. Про це повідомляють в Держпродспоживслужбі, – пише https://biz.nv.ua/
«Чудово, що українські виробники демонструють зростання виробництва. Це позитивно впливає на економіку країни в цілому », – зазначила голова відомства Владислава Магалецька.
За даними Асоціації українських виробників, найбільшими регіонами-виробниками морозива є:
Житомирська область (54,1% від загального обсягу виробництва за п’ять місяців 2021);
Харківська область (18,5%);
Дніпропетровська область (11,2%);
Львівська область (5,6%);
Кіровоградська область (4,5%).
Всього в Україні виробляється понад 900 видів морозива. Морозиво з комбінованим складом становить 55,4% від загального асортименту, пломбір – 22,4%, вершкове – 11,3%, молочне – 1,8%, плодово-ягідне – 9,1%.
Найпопулярнішим видом морозива в Україні залишається класичний пломбір, як в індивідуальній, так і сімейній упаковці. Цей вид морозива купують більше 80% населення. На другому місці виявилося морозиво з фруктовими добавками (Близько 40%).
Найчастіше купують морозиво у вафельному стаканчику, на другому місці за популярністю знаходиться ескімо на паличці. Також поступово зростає число покупців органічного морозива.
Серед останніх трендів – зростання продажів морозива на вагу на вулиці і збільшення попиту на морозиво у великій «Сімейній» упаковці – від 0,5 до 2 кг.
Раніше повідомлялося, що експорт українського морозива зріс в 1,5 рази за останні п’ять років. За 4 місяці 2021 року експорт зріс на 20%.