fbpx
Дотримання санітарних норм у школах Рівненщини контролюється за новими принципами

Дотримання санітарних норм у школах Рівненщини контролюється за новими принципами

Діліться інформацією з друзями:

Дотримання санітарних норм у школах Рівненщини контролюється за новими принципами. В Україні триває реформа шкільного харчування. Одна з її складових – впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках НАССР (ХАСП).

Це система стосується нового принципу контролю за продуктами, зокрема в школах.

Як повідомляє перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, нині на Рівненщині у 464 (85%) школах вже впроваджено постійно діючі процедури моніторингу.

Шість критеріїв, знання про які може звести до мінімуму порушення санітарних норм:

  • температурний скринінг;
  • контроль якості – підтверджувальні документи мають бути;
  • контроль вологи. Волога – це найбільше зло на кухні, особливо для продуктів тривалого зберігання;
  • сусідство продуктів і різних процесів – чистий і брудний посуд не товаришують;
  • гігієна працівників – приходити хворим на роботу не можна, так само як і палити в робочому одязі на вулиці;
  • контроль часу – термін придатності їжі після того, як вона виготовлена. Порушення в цьому напрямі – одне з основних, які зустрічаються в Україні.

Здоров’я та безпека дітей завжди в пріоритеті!

Читайте також: Шкільна реформа здорового харчування на Рівненщині триває