Дотримання санітарних норм у школах Рівненщини контролюється за новими принципами. В Україні триває реформа шкільного харчування. Одна з її складових – впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках НАССР (ХАСП).
Це система стосується нового принципу контролю за продуктами, зокрема в школах.
Як повідомляє перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, нині на Рівненщині у 464 (85%) школах вже впроваджено постійно діючі процедури моніторингу.
Шість критеріїв, знання про які може звести до мінімуму порушення санітарних норм:
- температурний скринінг;
- контроль якості – підтверджувальні документи мають бути;
- контроль вологи. Волога – це найбільше зло на кухні, особливо для продуктів тривалого зберігання;
- сусідство продуктів і різних процесів – чистий і брудний посуд не товаришують;
- гігієна працівників – приходити хворим на роботу не можна, так само як і палити в робочому одязі на вулиці;
- контроль часу – термін придатності їжі після того, як вона виготовлена. Порушення в цьому напрямі – одне з основних, які зустрічаються в Україні.
Здоров’я та безпека дітей завжди в пріоритеті!
Читайте також: Шкільна реформа здорового харчування на Рівненщині триває
- Корецька громада передала допомогу захисникам на понад 169 тисяч гривеньКорецька громада продовжує підтримувати українських військових. Нещодавно для військової частини було передано необхідне технічне та побутове обладнання на загальну суму 169 009 грн.