Дотримання санітарних норм у школах Рівненщини контролюється за новими принципами. В Україні триває реформа шкільного харчування. Одна з її складових – впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках НАССР (ХАСП).
Це система стосується нового принципу контролю за продуктами, зокрема в школах.
Як повідомляє перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, нині на Рівненщині у 464 (85%) школах вже впроваджено постійно діючі процедури моніторингу.
Шість критеріїв, знання про які може звести до мінімуму порушення санітарних норм:
- температурний скринінг;
- контроль якості – підтверджувальні документи мають бути;
- контроль вологи. Волога – це найбільше зло на кухні, особливо для продуктів тривалого зберігання;
- сусідство продуктів і різних процесів – чистий і брудний посуд не товаришують;
- гігієна працівників – приходити хворим на роботу не можна, так само як і палити в робочому одязі на вулиці;
- контроль часу – термін придатності їжі після того, як вона виготовлена. Порушення в цьому напрямі – одне з основних, які зустрічаються в Україні.
Здоров’я та безпека дітей завжди в пріоритеті!
Читайте також: Шкільна реформа здорового харчування на Рівненщині триває
- Помер народний артист України Степан Гіга: співак не зміг подолати ускладнення від хворобиНаталія Ягущина 12.12.2025, 20:42 12 грудня, у реанімації Першого територіального медичного об’єднання Львова на 67-му році життя від ускладнень тяжкої хвороби помер видатний український співак, народний артист України Степан Гіга. Олег АнтонюкРедактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює…

контент-менеджерка та журналістка редакції «Сім днів». Працює з соціальними темами, історіями громад, матеріалами про дітей і молодь, а також готує публікації для проєкту «Вулиці Героїв».
Від 2016 року працює контент-менеджеркою соціальних мереж редакції. Має досвід роботи рекламним менеджером у газетах «Вісті Рівненщини» та «Панорама». Долучається до підготовки новин, авторських матеріалів і контенту для онлайн-платформ.

