Дотримання санітарних норм у школах Рівненщини контролюється за новими принципами. В Україні триває реформа шкільного харчування. Одна з її складових – впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках НАССР (ХАСП).
Це система стосується нового принципу контролю за продуктами, зокрема в школах.
Як повідомляє перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, нині на Рівненщині у 464 (85%) школах вже впроваджено постійно діючі процедури моніторингу.
Шість критеріїв, знання про які може звести до мінімуму порушення санітарних норм:
- температурний скринінг;
- контроль якості – підтверджувальні документи мають бути;
- контроль вологи. Волога – це найбільше зло на кухні, особливо для продуктів тривалого зберігання;
- сусідство продуктів і різних процесів – чистий і брудний посуд не товаришують;
- гігієна працівників – приходити хворим на роботу не можна, так само як і палити в робочому одязі на вулиці;
- контроль часу – термін придатності їжі після того, як вона виготовлена. Порушення в цьому напрямі – одне з основних, які зустрічаються в Україні.
Здоров’я та безпека дітей завжди в пріоритеті!
Читайте також: Шкільна реформа здорового харчування на Рівненщині триває
- 25 листопада у Рівному проведуть у засвіти ЗахисникаЗавтра у Рівному попрощаються із захисником України Олегом Зваричем, який загинув, борючись із ворогом. Олег Зварич народився 15 вересня 1978 року у селі Клекотів на Радивилівщині. Закінчив Рівненський державний гуманітарний університет, де опанував професію вчителя фізики та інформатики. В останні…