fbpx
Фото приготування страви.

Для популяризації регіонів області, виявлятимуть «смак» кожної громади на Рівненщині

Діліться інформацією з друзями:

Про ініціативу запровадження обласного проєкту «Рівненщина на смак» повідомила начальниця управління культури та туризму Рівненської ОДА Любов Романюк під час обласного семінару «Нематеріальна культурна спадщина в громадах».

«Важливо сьогодні згуртовувати громади навколо культурних цінностей. Закликаю працівників культури виявляти такі унікальні особливості й на них будувати популяризацію народного мистецтва краю. Саме завдяки традиціям, звичаям, обрядам, ремеслам громади відрізняються і є упізнавані в культурному розмаїтті Рівненщини. Це й буде завданням в обласного проєкту «Рівненщина на смак», що стартує в громадах вже наступного року з ініціативи управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації», — зазначила Любов Романюк.

На обласному семінарі «Нематеріальна культурна спадщина в громадах».

Також в рамках проєкту «Етноосвіта» усі бажаючи могли відвідати хаб «Гастроспадщина».

Радивилівщина була представлена «голубцями з млинцями», а Кореччина «потравкою». Усі присутні ділились своїми враженнями, рецептами та ідеями збереження скарбів культури нашого краю.

Окрім того, музиканти гурту «Косарі» з міста Рівне виконували пісні Полісся в сучасній обробці. Такий супровід — презентація Нематеріальної культурної спадщини.

Джерело: Рівненська міська рада.

Читайте також: Ще 36 мешканців Рівненщини отримали гранти на свій бізнес