Фото приготування страви.

Для популяризації регіонів області, виявлятимуть «смак» кожної громади на Рівненщині

Про ініціативу запровадження обласного проєкту «Рівненщина на смак» повідомила начальниця управління культури та туризму Рівненської ОДА Любов Романюк під час обласного семінару «Нематеріальна культурна спадщина в громадах».

«Важливо сьогодні згуртовувати громади навколо культурних цінностей. Закликаю працівників культури виявляти такі унікальні особливості й на них будувати популяризацію народного мистецтва краю. Саме завдяки традиціям, звичаям, обрядам, ремеслам громади відрізняються і є упізнавані в культурному розмаїтті Рівненщини. Це й буде завданням в обласного проєкту «Рівненщина на смак», що стартує в громадах вже наступного року з ініціативи управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації», — зазначила Любов Романюк.

На обласному семінарі «Нематеріальна культурна спадщина в громадах».

Також в рамках проєкту «Етноосвіта» усі бажаючи могли відвідати хаб «Гастроспадщина».

Радивилівщина була представлена «голубцями з млинцями», а Кореччина «потравкою». Усі присутні ділились своїми враженнями, рецептами та ідеями збереження скарбів культури нашого краю.

Окрім того, музиканти гурту «Косарі» з міста Рівне виконували пісні Полісся в сучасній обробці. Такий супровід — презентація Нематеріальної культурної спадщини.

Джерело: Рівненська міська рада.

Читайте також: Ще 36 мешканців Рівненщини отримали гранти на свій бізнес