Куркума, як свідчать дослідження, дуже корисна для тіла та мозку.
Ось кілька причин додати її до свого раціону, пише Healthline.
– Куркума має біоактивні компоненти з потужними медичними властивостями;
– Куркума надає приправі каррі жовтий колір;
– Її тисячі років використовують в Індії як приправу та медичну рослину;
– Нещодавно наука з’ясувала, що куркума дійсно містить компоненти з медичними властивостями — куркуміноїди;
– Найважливіша з них — куркумін. Це головний активний інгредієнт у куркумі;
– Має потужні антизапальні властивості, є дуже сильним антиоксидантом;
– У чистому порошку куркуми не так багато куркуміну — приблизно 3% від загальної ваги. Якщо ви сповна хочете відчути ефект куркуміну, треба вживати добавки на його основі;
– Корисно їсти куркумін з чорним перцем. У перці є піперин — природна субстанція, яка посилює поглинання куркуміну до 2000%;
– Куркумін жиророзчинний, тож вживати його з жирною стравою — хороша ідея.

Редактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту.
Має значний досвід роботи у медіа. Протягом 1991–2009 років був технічним редактором газети “America” (Філадельфія, США), де відповідав за дизайн і верстку, підготовку графічних матеріалів, фоторепортажів та готового макету видання.
Володіння англійською мовою використовує для перекладу матеріалів, підготовлених у межах грантових проєктів, які редакція публікує на окремому піддомені для іноземних читачів.
