fbpx

Чому варто додати у свій раціон куркуму

Діліться інформацією з друзями:

Куркума, як свідчать дослідження, дуже корисна для тіла та мозку.

Ось кілька причин додати її до свого раціону, пише Healthline.

– Куркума має біоактивні компоненти з потужними медичними властивостями;

– Куркума надає приправі каррі жовтий колір;

– Її тисячі років використовують в Індії як приправу та медичну рослину;

– Нещодавно наука з’ясувала, що куркума дійсно містить компоненти з медичними властивостями — куркуміноїди;

– Найважливіша з них — куркумін. Це головний активний інгредієнт у куркумі;

– Має потужні антизапальні властивості, є дуже сильним антиоксидантом;

– У чистому порошку куркуми не так багато куркуміну — приблизно 3% від загальної ваги. Якщо ви сповна хочете відчути ефект куркуміну, треба вживати добавки на його основі;

– Корисно їсти куркумін з чорним перцем. У перці є піперин — природна субстанція, яка посилює поглинання куркуміну до 2000%;

– Куркумін жиророзчинний, тож вживати його з жирною стравою — хороша ідея.