Великодня паска неодмінно має бути на святковому столі. Його справжньою окрасою стане, зокрема, сирна паска.
Рецептом такої паски ділиться Високий замок.
Готується паска у формі гірки й виглядає як невелика усічена піраміда. Для приготування обов’язково знадобиться спеціальна форма — пасочниця.
Основою страви є протертий через дрібне сито сир. Для більш цікавого смаку в паску додають родзинки, цукати, сироп від варення, сухофрукти, ванілін, корицю.
Інгредієнти:
- сир — 450 г.;
- сметана — 130 г.;
- вершки — 100 г.;
- цукрова пудра — 50 г.;
- ванільний цукор — за смаком;
- родзинки — 50 г.;
- вершкове масло — 50 г.;
- кондитерська посипка — за смаком.
Приготування
Родзинки добре промити й залити окропом на 20 хвилин. Потім злити воду й обсушити паперовими серветками.
Перетерти сир у блендері або через дрібне сито, щоб він став більш однорідним. Додати жирні вершки, м’яке вершкове масло та сметану. Подрібнити занурювальним блендером до отримання кремової консистенції.
Додати цукрову пудру та ванільний цукор, перемішати блендером. Замість цукрової пудри можна використати мед або згущене молоко. Додати родзинки, перемішати.
Взяти пасочницю, застелити її марлею в декілька шарів. Викласти сирну масу. Зверху вкрити марлею і встановити невеликий вантаж. Залишити на пару годин на кухні, а потім відправити у холодильник на 10−12 годин.
Діставши з холодильника, акуратно зняти форму та марлю. Прикрасити сирну паску кондитерською посипкою.