fbpx

«Верес»: третє повернення в елітний дивізіон

Діліться інформацією з друзями:

Сталося! НК «Верес» таки здобув достроково, за три тури до завершення чемпіонату України з футболу в Першій лізі, право виступати в наступному сезоні  в Українській Прем’єр-лігі.

Перемога «ВПК-Агро» у вчорашньому поєдинку у Волочиську над місцевим «Агоробізнесом» гарантувала рівненській команді щонайменше третє місце в турнірній таблиці. А відтак, червоно-чорні потрапляють до ТОП-3 клубів, що отримують путівки  до найвищого вітчизняного дивізіону.

Таким чином «Верес» втретє повертається до еліти українського футболу.

Вперше, тоді у Вищу лігу, де відіграли три сезони, рівняни потрапили після перемоги в 1992 році в чемпіонаті Першої ліги.

Вдруге право виступати в УПЛ одержали за підсумками сезону 2016/17 Першої ліги, зайнявши місце чернівецької «Десни», яка не пройшла атестацію на участь в Українській Прем’єр-лізі.

Однак після чемпіонату 2017/18, в якому фінішував на шостому місці, НК «Верес» внаслідок об’єднання з ФК «Львів», поступившись своїм місцем в УПЛ львів’янам, а сам посів їхнє – у Другій лізі.

Попри достроковий вихід «Вереса» в УПЛ ще рано ставити крапку в нинішньому футбольному сезоні. Адже питання чемпіонства у Першій лізі наразі залишається відкритим.

Окрім «Вереса» (59 очок) на золоті медалі претендують футболісти «Чорноморця» (55) і команди «Металіст 1925» (53). Отож, для перемоги в турнірі підопічним Юрія Вірта у трьох заключних матчах змагань (31 травня на виїзді з «Оболоню», 5 червня вдома з «Авангардом» і 12 червня в гостях з «Гірником-Спортом»), щоб не покладатися на долю випадку, необхідно набрати як мінімум п’ять очок.

Наразі не відомо й те, які першолігові клуби разом з «Вересом» перейдуть у наступному сезоні, що стартує 25 липня, в Українську Прем’єр-лугу. Адже крім рівнян, одеситів і харків’ян, на підвищення в класі претендують такі команди, як «Агробізнес» (28 матчів, 51 очко), «Миколаїв» (27/49) і «Волинь» (27/46).

Василь ГЕРУС