fbpx

Українки Еліна Світоліна та Марта Костюк вибороли перші перемоги на турнірі WTA500 у Вашингтоні

Діліться інформацією з друзями:

Орієнтовний час читання: 1 хвилина

Напередодні глядачів у США попередили, що рукостискань між українськими спортсменами та спортсменами “під нейтральним прапором” не буде.

Як повідомляє Голос Америки, у США, на відміну від британських турнірів, глядачів попередили заздалегідь, що рукостискання українців та представників Росії чи Білорусії не буде. Світоліна ще у Великій Британії наполягала, що на турнірах слід почати інформувати вболівальників про ситуацію.

“Це правильно”, цитує Світоліну інформаційна агенція АР, – “Я просила WTA поважати рішення українців. І вони це зробили”.

На табло було написано:

“Наприкінці матчу рукостискань між гравцями не буде. Ми цінуємо вашу повагу до обох спортсменів під час і після матчу, а також ваше розуміння у цих складних обставинах”.

Повідомлення також зринуло на екрані після першого сету.

Першою суперницею Еліни Світоліної у столиці США стала білоруска Вікторія Азаренко, чемпіонка Australian Open, яку Світоліна нещодавно перемогла на Вімблдоні-2023. Вони зустрілися загалом всьоме між собою (на рахунку українки була лише одна перемога).

Американські ЗМІ називають перемогу Еліни Світоліної “продовженням її тріумфального відновлення після декретної відпустки”.

На змагання WTA500 у Вашингтоні в основну сітку потрапили три українки: Еліна Світоліна, Ангеліна Калініна та Марта Костюк.

Фото: Еліна Світоліна святкує перемогу на тенісному стадіоні Фіцджеральд, Вашингтон, США (Geoff Burke-USA TODAY Sports).

Читайте також: США закликали росію повернути всіх дітей, викрадених в Україні