fbpx
Плакат "Активні парки".

Рівненщина на другому місці із впровадження проєкту «Активні парки – локації здорової України»

Діліться інформацією з друзями:

Масовий спорт на Рівненщині набирає обертів. В області цьогоріч продовжать спортивні проєкти «Всеукраїнські шкільні ліги Пліч-о-пліч» та «Активні парки – локації здорової України».

Про це йшлося під час наради з Міністерством молоді та спорту України. Рівненщину представляв перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

На нараді було наголошено, що Рівненщина стала другою серед областей України за результатами роботи координаторів реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України».

Окрім того, обговорили фінальний етап змагань «Всеукраїнські шкільні ліги Пліч-о-пліч».

«Очікуємо, що подальша інтенсивна робота призведе до збільшення відсотка українців, які регулярно займаються фізкультурою та руховою активністю. Наші пріоритети та головні напрямки – це залучення максимальної кількості людей різного віку до масового спорту. Це допомагає не лише психологічно розвантажитися, а й досягти певних результатів», – наголосив директор Департаменту масового спорту та здоров’я нації Мінмолодьспорту Сергій Тимофєєв.

Також він додав, що державна політика сьогодні, як ніколи, націлена на розвиток фізичної культури й спорту. Саме тому, із початком повномасштабного вторгнення, спорт сприяє реабілітації та покращує фізичне здоров’я.

До слова, торік у соціальному проєкті «Активні парки – локації здорової України» взяли участь усі 64 громади Рівненщини. З державного бюджету було виділено субвенцію для 49 громад, а це 67 координаторів. На цей рік знову передбачено кошти вже для 55 територіальних громад.

Локації активних парків громад Рівненської області зареєстровані на інтерактивній карті порталу «Активні парки» https://ap.sportforall.gov.ua/map

Джерело: Рівненська ОДА

Читайте також: У Рівному подбають про комфорт дітей та пацієнток пологового будинку