fbpx
Вікторія шматова проти бердянска

Рівненські баскетболістки зіграли в цьому році перший овертайм

Діліться інформацією з друзями:

Повторний поєдинок БК «Рівне-ОШВСМ» з бердянською «Чайкою» став абсолютною протилежністю першому. Після розгрому напередодні на цю гру суперниці вийшли вкрай мобілізовані, і вже з перших секунд зустрічі захопили ініціативу.

Всі спроби рівнянок вирівняти становище розбивалися, наче морські хвилі об бетонний причал.

Перша чверть закінчилася оптимістично для «Чайки» – 20:12. Надалі господарки дещо вирівняли становище, але «морячки» продовжували лідирувати. Вони влаштували щільний захист, через який пробитися рівнянкам вдавалося вкрай рідко. А ось дальні кидки, цього разу, не «пішли». Натомість, гравці «Чайки» успішно обстрілювали наш кошик у першому таймі вони влучили чотири дальніх кидки.

Після перерви гості дещо збавили темп, однак лише наприкінці третьої чверті підопічні Валерія Жартуна змогли вийти вперед.  Здавалося, ось вона  – перемога, вже поряд. Та ні. «Морячки» не здавалися і в грі почалися справжні гойдалки: то «Чайка» повертала лідерство, то Рівне знову виходило вперед. Пристрасті розгорілися в останні секунди останньої чверті. Коли Тетяна Ткаченко реалізувала 2 штрафні, то підопічні Срджана Радуловича мали трьохочкову перевагу. Після «поєдинку» тайм-аутів наставників обох команд, рівнянки провели стрімку атаку і майже з сиреною Вікторія Шматова своїм дальнім кидком перевела гру в овертайм – 67:67.

У додатковий час більш вдало атакувало рівнянки, які за 28 секунд до його  завершення були попереду – 78:72. Та два влучні триочкових від Олени Попової та Олени Бойко зрівняли рахунок. Здавалося, що бути другому овертайму – до сирени залишалося лише три секунди. Та неперевершена Вікторія Шматова здійснила, здавалося б, неймовірне – після сольного проходу вона влучила  і принесла перемогу Рівному – 80:78.   

Героїня матчу, Шматова, набрала 20 очок, Тетяна Гаврильчик – 22, Анастасія Кучерьонок – 16.

Ця перемога дозволила БК «Рівне-ОШВСМ» обійти БК «Франківськ» у турнірній таблиці і зайняти п’яту позицію.

У вівторок розпочинається серія матчів на вибування – плей-офф, і суперником рівнянок стане, найбільш ймовірно, столичне «Динамо», у якого ще два пропущені поєдинки  –  з Камянським «Прометеєм». Після цих матчів і остаточно все вирішиться..