fbpx
Перші медалі чемпіонату України з волейболу сидячи здобула команда Рівненщини

Перші медалі чемпіонату України з волейболу сидячи здобула команда Рівненщини

Діліться інформацією з друзями:

Цими вихідними в Полтаві відбувся чемпіонат України з волейболу сидячи серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

За перемогу боролись сім команд із Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Полтавської, Рівненської та Черкаської областей. Згідно з регламентом, до складу кожної команди дозволялося включати не більше двох здорових спортсменів.

Перші медалі чемпіонату України з волейболу сидячи здобула команда Рівненщини - фото 1

До складу збірної нашої області увійшли спортсмени Рівненського регіонального центру “Інваспорт” (тренер Олександр Шевчук). Їх підсилили гравчиня волейбольної команди “Регіна-МЕГУ-ОШВСМ” Вероніка Пекнич (тренер Алла Жук) та гравець волейбольної команди “Патріот” Іван Яковенко (тренер Володимир Козловський).

Перші медалі чемпіонату України з волейболу сидячи здобула команда Рівненщини - фото 2

На груповому етапі рівняни здобули переконливі перемоги над командами Дніпропетровської та Вінницької областей з рахунком 2-0, але поступилися господарям чемпіонату — команді Полтавської області — з рахунком 1-2.

Перші медалі чемпіонату України з волейболу сидячи здобула команда Рівненщини - фото 3

У чвертьфіналі команда Рівненщини впевнено перемогла збірну Черкаської області з рахунком 3-0, але у півфіналі не змогла здолати команду Київської області, яка базується на гравцях чоловічої національної збірної України з волейболу сидячи, поступившись із рахунком 0-3.

Перші медалі чемпіонату України з волейболу сидячи здобула команда Рівненщини - фото 4

Попри поразку в півфіналі, рівненська команда у матчі за бронзові нагороди показала відмінну гру, перемігши збірну Дніпропетровської області з рахунком 3-0. Це історичне досягнення, адже Рівненщина вперше здобула медалі чемпіонату України з волейболу сидячи.

Чемпіонами України стала команда Київської області, яка у фіналі здобула перемогу над Полтавською областю з рахунком 3-0.

Перші медалі чемпіонату України з волейболу сидячи здобула команда Рівненщини - фото 5

Джерело: Рівненська обласна рада

Читайте також: Змагання з футзалу пам’яті Героя відбулися на Рівненщині