fbpx

На Рівненщині нагородили переможців щорічного рейтингу «Наша спортивна гордість» за підсумками 2022 року

Діліться інформацією з друзями:

Таким чином, відзначили кращих спортсменів з інвалідністю, їх тренерів, керівників спортивних закладів, які репрезентують усі райони нашої області – міста Рівне, Сарни, Костопіль, Березне, селища міського типу Рокитне, Гоща, Млинів, Острозьку, Костопільську та Клеванську спеціальні школи.

Переможців обирали у 8 номінаціях.

Серед них – «Кращий спортсмен з видів спорту осіб з інвалідністю, що входять до програми Паралімпійських та Дефлімпійських ігор», «Кращий спортсмен з видів спорту осіб з інвалідністю, що не входять до програми Паралімпійських та Дефлімпійських ігор», «Кращий спортсмен серед молоді осіб з інвалідністю», «Паралімпійська надія Рівненщини», «Кращий спортсмен-ветеран Рівненської області з видів спорту осіб з інвалідністю», «Кращий керівник закладу (організації) з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю», «Кращий тренер Рівненської області осіб з інвалідністю», «Кращий тренер КЗ «Рівненська обласна дитячо-юнацька спортивна школа осіб з інвалідністю».

Учасників заходу привітав та вручив їм відзнаки перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

«Загалом у 2022 році спортсмени з інвалідністю з Рівненської області здобули 94 нагороди, з них 69 – на міжнародних змаганнях та 25 – на національних спортивних змаганнях, а також встановили 17 рекордів світу. Розумію, за кожною медаллю – велика праця і спортсмена, і тренера. Дякую, що ви є прикладом для інших. Ви — наші герої! Вдячний за це вашим наставникам — вони у вас повірили. Пишаюся нашими спортсменами та вашим духом!», — наголосив Сергій Подолін.

Захід пройшов у Рівненському регіональному центрі «Інваспорт», який святкує 30-річчя з дня створення.

З цієї нагоди відзначили також працівників закладу, які забезпечують ефективне функціонування центру та сприяють розвитку фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю на Рівненщині.

За увесь час роботи РРЦ «Інваспорт» наші спортсмени брали участь у п’яти літніх Паралімпійських іграх, семи літніх та одних зимових Дефлімпійських іграх. На цих спортивних форумах для України вибороли 31 нагороду, з них – 11 золотих, 9 срібних та 11 бронзових медалей.

Протягом десяти років поспіль Рівненщина утримує лідерство у третій групі областей України за результатами роботи зі спортивної майстерності з видів спорту осіб з інвалідністю.

Серед здобутків Рівненського регіонального центру «Інваспорт» за 30-річний період роботи: звання «Заслужений майстер спорту України» присвоєно 22 спортсменам Рівненської області, підготовлено 42 майстра спорту України міжнародного класу, 73 майстра спорту України. Почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» присвоєно трьом, а спортивне звання «Заслужений тренер України» 19 працівникам спорту серед осіб з інвалідністю.

Рівненська ОВА

Читайте також: Тайванські волонтери відправляють Україні 48 «швидких», пожежних машин та джипів