З яких грибів не можна варити суп. Не всі гриби можна використовувати для приготування перших страв.
Напевно, немає такої людини, яка б не любила запашного супу з грибочками. А якщо збирати їх самостійно, то суп стає удвічі смачнішим. Втім, не всі гриби, як зазначають експерти з безпеки харчування, можна варити. Наприклад, не слід готувати перезрілі гриби і ті, які росли біля дороги, вони мають у своєму складі найбільше небезпечних для здоров’я токсинів. Розповідаємо, з яких грибів не варто варити суп, а які можна готувати.
Експерти не рекомендують варити суп із лисичок, рижиків, сироїжок та деяких інших грибів, бо в них є токсини.
З яких грибів не можна варити суп, бо вони містять токсини
Пластинчасті гриби. Цей вид грибів під час варіння може виділяти токсини, тому їх не варто кидати в суп: грузді, рижики, лисички, сироїжки, весняні сморчки.
Перестиглі гриби. Такі гриби містять зіпсований білок, який за своїми властивостями схожий на хітин – це вкрай небезпечна сполука, яка може провокувати алергічні реакції. Також старі гриби заражені цвіллю та паразитами, які потрапляють до супу під час його приготування.
Гриби, зібрані біля доріг. Такі гриби накопичують важкі метали та різні отруйні речовини, часто їх концентрація перевищує норму. Зокрема, у капелюшках збираються токсини з опадів та вихлопних газів, там також можуть бути радіоактивні елементи. А під час приготування переспілих грибів ці отруйні речовини залишаються у бульйоні.
З яких грибів можна готувати суп.
Найсмачніший грибний суп виходить із білих грибів.
- Втратили своїх захисників дві громади РівненщиниПомер в лікарні Микола Гуменюк з Острозької громади. Загинув під час ворожого штурму в Донецькій області Руслан Резанович з Висоцької громади.
Читайте також:Грибний суп який не нашкодить