Більшість із любителів чаю не задумується як правильно заварювати цей напій. Ми заливаємо окропом листя чи пакетик – і напій готовий.
Такий метод заварювання не зовсім правильний, оскільки кожен вид чаю має свою оптимальну температуру заварювання.
Якщо температура буде зависокою, чай може гірчити, якщо температура занизька – аромат і смак не повністю розкриються.
Експорти порадили, як заварювати чай в залежності від виду:
- Білий і зелений чай. Ці види чаю заварюються водою, яка має температуру 70-80°С. Якщо заварити окропом, чай втратить смак, стане гіркуватим, аромату також не буде. Настоювати ці чаї необхідно не більше 4 хвилин.
- Чорний чай заварюється гарячою водою з температурою 90°С. Напій настоювати 4-5 хвилин.
- Трав’яні та фруктові чаї. Ці види чаїв потрібно заварювати окропом, бо вони не проходять кілька етапів обробки та ферментацію, як чорний та зелений. Фруктовий чай просто роблять зі шматочків сушених фруктів, тому він може містити різні шкідливі бактерії, цвіль і навіть сальмонелу. Тому ці види чаю треба заливати окропом і настоювати не менше п’яти хвилин.
Джерело: Storinka
Читайте також: Чому не варто пити дешевий чай

Редактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту.
Має значний досвід роботи у медіа. Протягом 1991–2009 років був технічним редактором газети “America” (Філадельфія, США), де відповідав за дизайн і верстку, підготовку графічних матеріалів, фоторепортажів та готового макету видання.
Володіння англійською мовою використовує для перекладу матеріалів, підготовлених у межах грантових проєктів, які редакція публікує на окремому піддомені для іноземних читачів.
