У багатьох після святкових застіль залишається велика кількість продуктів. Це стосується й головних атрибутів свята – пасок та фарбованих яєць, які прийнято класти у великодній кошик та святити у церкві, і залишки яких у жодному разі не можна викидати.
Про це пише Апостроф.
Ось декілька ідей, як можна використати залишки паски:
1. Зробити сухарі
Нарізаємо паски на квадратні шматочки середнього розміру і викладаємо на деко. Розігріваємо духовку до 100°С і вимикаємо її, відправивши деко зі шматочками паски підсихати в духовці, що остигає. Потім можна подавати такі солодкі сухарі до чаю чи кави.
2. Використати залишки паски як основу для торта
Беремо приблизно 150 г паски та 100 г розм’якшеного вершкового масла. З паски необхідно зробити дрібну крихту – для цього беремо блендер або м’ясорубку.
Потім змішуємо крихту з вершковим маслом, викладаємо у форму для випікання, розподіливши суміш по формі.
Розігріваємо духовку до 180°С. Відправляємо основу для торта з паски у розігріту духовку на 10-12 хвилин. Потім її можна використовувати для чизкейка, сирного пирога або торта з кремом.
3. Придумати простий десерт із паски
Ще один швидкий і зручний спосіб дати друге життя великодньому хлібу – зробити із її залишків простий десерт. Шматочки паски викладаємо в глибоку ємність, заливаємо йогуртом, варенням або згущеним молоком і відправляємо ненадовго в холодильник, щоб підсохле тісто просочилося вологою. Потім цю суміш можна прикрасити ягодами чи посипати натертим шоколадом.

Читайте також: Для України прогнозують сильні заморозки. Де може найбільше приморозити?
Редактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту.
Має значний досвід роботи у медіа. Протягом 1991–2009 років був технічним редактором газети “America” (Філадельфія, США), де відповідав за дизайн і верстку, підготовку графічних матеріалів, фоторепортажів та готового макету видання.
Володіння англійською мовою використовує для перекладу матеріалів, підготовлених у межах грантових проєктів, які редакція публікує на окремому піддомені для іноземних читачів.
