Що робити із залишками паски після Великодня

Що робити із залишками паски після Великодня

Діліться інформацією з друзями:

У багатьох після святкових застіль залишається велика кількість продуктів. Це стосується й головних атрибутів свята – пасок та фарбованих яєць, які прийнято класти у великодній кошик та святити у церкві, і залишки яких у жодному разі не можна викидати.

Про це пише Апостроф.

Ось декілька ідей, як можна використати залишки паски:

1. Зробити сухарі

Нарізаємо паски на квадратні шматочки середнього розміру і викладаємо на деко. Розігріваємо духовку до 100°С і вимикаємо її, відправивши деко зі шматочками паски підсихати в духовці, що остигає. Потім можна подавати такі солодкі сухарі до чаю чи кави.

2. Використати залишки паски як основу для торта

Беремо приблизно 150 г паски та 100 г розм’якшеного вершкового масла. З паски необхідно зробити дрібну крихту – для цього беремо блендер або м’ясорубку.

Потім змішуємо крихту з вершковим маслом, викладаємо у форму для випікання, розподіливши суміш по формі.

Розігріваємо духовку до 180°С. Відправляємо основу для торта з паски у розігріту духовку на 10-12 хвилин. Потім її можна використовувати для чизкейка, сирного пирога або торта з кремом.

3. Придумати простий десерт із паски

Ще один швидкий і зручний спосіб дати друге життя великодньому хлібу – зробити із її залишків простий десерт. Шматочки паски викладаємо в глибоку ємність, заливаємо йогуртом, варенням або згущеним молоком і відправляємо ненадовго в холодильник, щоб підсохле тісто просочилося вологою. Потім цю суміш можна прикрасити ягодами чи посипати натертим шоколадом.

Що робити із залишками паски після Великодня - фото 1
Фото: pinterest.com

Читайте також: Для України прогнозують сильні заморозки. Де може найбільше приморозити?