Не знаєте, що приготувати на вечерю, щоб було смачно, ситно та з використанням простих продуктів? Сьогодні у вас на столі може бути цікава і не складна страва – “Гнізда зі спагеті”.
Цей рецепт з продуктів, які знайдуться на кухні кожної господині. Якщо ви любите макарони з м’ясом, то обов’язково спробуйте приготувати спагеті за цим рецептом.
Тож вперед, готуємо?
Гнізда зі спагеті з фаршем, сиром та помідорами
Інгредієнти:
- Спагетті – 400 г;
- Фарш м’ясний (курячий або свинячий) – 250 г;
- Помідор – 100 г;
- Сир твердий – 50 г;
- Цибуля ріпчаста – 50 г;
- Соняшникова олія – 1 ст. ложка;
- Кетчуп – 2 ст. ложки;
- Майонез – 2 ст. ложки;
- Петрушка свіжа (для подачі) – до смаку;
- Вода – 50-70 г;
- Сіль за смаком;
- Перець чорний мелений – до смаку.
Приготування: насамперед кетчуп та майонез змішуємо для соусу, цибулю тремо і додаємо у фарш, солимо, перчимо та перемішуємо. У каструлі даємо закипіти 2 л води, додайте 2 ч. л. солі, варимо спагетті у воді близько 5-6 хвилин до напівготовності. Воду не зливаємо, залишаємо 50 – 70 мл.
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо спагетті у форму як гніздо (для цього потрібно накрутити їх на вилку, зробивши всередині місце для начинки). Змащуємо гнізда зі спагетті соусом, а у заглиблення кладемо фарш, на кожне гніздо ставимо шматочок помідора. Зверху на дрібній терці натираємо сир, у форму виливаємо воду, що залишилася після варіння макаронів.
Запікати в духовці гнізда потрібно 20-25 хвилин при 180 градусах, якщо фарш свинячий, а не курячий – збільшіть час приготування на 15 хвилин. Подавати до столу гнізда з фаршу та сиру можна посипавши дрібно петрушкою або кропом.
Читайте також: Гроші на автомобіль збирали всім селом