fbpx

Секретний інгредієнт для аджики: відкрийте нові гастрономічні горизонти

Діліться інформацією з друзями:

Рецепт від куми — шанс використати всі перерослі огірки

Ця неймовірно смачна «аджика» – ідеальний спосіб використати багато огірків, які цього року родять особливо буйно.

Розповімо спочатку передісторію цього рецепта.

Нашій журналістці кума запропонувала спробувати аджику за новим рецептом, і вгадати, які інгредієнти туди входять. Аджика сподобалася, але вгадати – не вдалося.

Отож кума поділилася рецептом, а ми ділимося з вами.

Підготуйте свої великі огірки, які вже переросли, і насолоджуйтеся неперевершеним смаком цього рецепта.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2,5 кг (великі, перерослі)
  • Помідори – 500 г
  • Солодкий перець – 500 г
  • Морква – 500 г
  • Цибуля – 500 г
  • Часник – 10 зубчиків
  • Гострий перець – 3 шт
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Цукор – 3 ст. ложки
  • Томатна паста – 6 ст. ложок
  • Оцет – 4 ст. ложки
  • Рослинна олія – 0.5 стакана

Підготовка овочів:

  • Огірки ретельно вимийте, обріжте кінці і натріть на крупній терці.
  • Помідори занурте в кип’ячену воду на кілька секунд, потім охолодіть в холодній воді і зніміть шкірку. Наріжте на невеликі шматочки.
  • Солодкий перець видаліть насіння та наріжте на соломку.
  • Моркву очистіть і натріть на тертці.
  • Цибулю наріжте дрібно.
  • Часник роздавіть ножем і дрібно наріжте.
  • Гострий перець видаліть насіння і наріжте на дуже дрібні кружечки.

Приготування:

  • У великому казані розігрійте рослинну олію.
  • Додайте нарізану цибулю і обсмажуйте на середньому вогні до золотистого кольору (близько 5 хвилин).
  • Додайте натерту моркву і готуйте, помішуючи, ще 5 хвилин.
  • Додайте нарізаний солодкий перець і готуйте ще 5 хвилин.
  • Додайте нарізані помідори і готуйте, помішуючи, ще 5 хвилин.
  • Наостанок, додайте нарізані огірки, всі види перцю, часник, сіль і цукор. Тушкуйте цю суміш ще 5 хвилин, поки огірки трохи підсохнуть.
  • Додайте томатну пасту та оцет, добре все перемішайте.
  • Тушкування і розкладання по банкам.
  • Тушкуйте овочі в маринаді на помірному вогні протягом 30 хвилин, поки овочі стануть м’якими та наберуть аромат спецій.

Готову масу рівномірно розкладіть по банках для консервації.

Закрийте банки кришками. Зберігайте мариновану аджику в прохолодному та темному місці.

Ця нова аджика буде чудовим доповненням до будь-якого столу. Її багата смакова палітра і ароматні спеції гарантовано припадуть до смаку всім членам

Читайте також: Аджика на зиму, і на літо, і на осінь