Рецепт від куми — шанс використати всі перерослі огірки
Ця неймовірно смачна «аджика» – ідеальний спосіб використати багато огірків, які цього року родять особливо буйно.
Розповімо спочатку передісторію цього рецепта.
Нашій журналістці кума запропонувала спробувати аджику за новим рецептом, і вгадати, які інгредієнти туди входять. Аджика сподобалася, але вгадати – не вдалося.
Отож кума поділилася рецептом, а ми ділимося з вами.
Підготуйте свої великі огірки, які вже переросли, і насолоджуйтеся неперевершеним смаком цього рецепта.
Інгредієнти:
- Огірки – 2,5 кг (великі, перерослі)
- Помідори – 500 г
- Солодкий перець – 500 г
- Морква – 500 г
- Цибуля – 500 г
- Часник – 10 зубчиків
- Гострий перець – 3 шт
- Сіль – 2 ст. ложки
- Цукор – 3 ст. ложки
- Томатна паста – 6 ст. ложок
- Оцет – 4 ст. ложки
- Рослинна олія – 0.5 стакана
Підготовка овочів:
- Огірки ретельно вимийте, обріжте кінці і натріть на крупній терці.
- Помідори занурте в кип’ячену воду на кілька секунд, потім охолодіть в холодній воді і зніміть шкірку. Наріжте на невеликі шматочки.
- Солодкий перець видаліть насіння та наріжте на соломку.
- Моркву очистіть і натріть на тертці.
- Цибулю наріжте дрібно.
- Часник роздавіть ножем і дрібно наріжте.
- Гострий перець видаліть насіння і наріжте на дуже дрібні кружечки.
Приготування:
- У великому казані розігрійте рослинну олію.
- Додайте нарізану цибулю і обсмажуйте на середньому вогні до золотистого кольору (близько 5 хвилин).
- Додайте натерту моркву і готуйте, помішуючи, ще 5 хвилин.
- Додайте нарізаний солодкий перець і готуйте ще 5 хвилин.
- Додайте нарізані помідори і готуйте, помішуючи, ще 5 хвилин.
- Наостанок, додайте нарізані огірки, всі види перцю, часник, сіль і цукор. Тушкуйте цю суміш ще 5 хвилин, поки огірки трохи підсохнуть.
- Додайте томатну пасту та оцет, добре все перемішайте.
- Тушкування і розкладання по банкам.
- Тушкуйте овочі в маринаді на помірному вогні протягом 30 хвилин, поки овочі стануть м’якими та наберуть аромат спецій.
Готову масу рівномірно розкладіть по банках для консервації.
Закрийте банки кришками. Зберігайте мариновану аджику в прохолодному та темному місці.
Ця нова аджика буде чудовим доповненням до будь-якого столу. Її багата смакова палітра і ароматні спеції гарантовано припадуть до смаку всім членам
Читайте також: Аджика на зиму, і на літо, і на осінь
- Концерт військового оркестру відбудеться у КвасиловіУ Квасилові, 22 листопада, о 18:00, відбудеться концерт Військового оркестру оперативного командування “Захід”.