Орієнтовний час читання: 2 хвилини
Цю страву грузинської кухні слід взяти на озброєння всім господиням. Таких рецептів є чимало, але цей передбачає використання сиру “Філадельфія” та волоських горіхів, що надає особливої пікантності.
Виходить дуже смачно. Страву можна сміливо подавати на святковий стіл. Гості обов’язково попросять поділитися рецептом. Салат можна вживати й під час родинної вечері.
Вам знадобиться:
- 600 г баклажанів;
- 300 г сиру “Філадельфія”;
- 50 г волоських горіхів;
- 1 зубчик часнику;
- 20 мл рафінованої олії;
- 50 г зелені (петрушка, кінза);
- 1 дрібка солі.
Синенькі наріжте тонкими слайсами
Візьміть баклажани, відріжте хвостики з обох боків і наріжте тоненькими слайсами вздовж плодів. Солити не потрібно, щоб овочі не пустили сік. Розігрійте пательню-гриль, налийте трішки олії й викладайте баклажани, підсмажуючи з обох боків.
Начинку ретельно вимішайте
Допоки синенькі остигають, дрібно порубайте часник. Дрібно наріжте петрушку з кінзою, змішайте з часником і ще раз пройдіться ножем, щоб маса була якомога дрібнішою. Пересипте в піалу, де будете замішувати начинку. Горіхи подрібніть у блендері чи вручну і відправте до зелені. Туди ж додайте сир. Усе ретельно перемішайте ложкою. Сіль можете не додавати, оскільки він уже є у “Філадельфії”. Якщо вам здасться цього замало, можете трішки присолити.
Викладайте начинку і загортайте слайси рулетиками
Баклажанові слайси розкладіть на пласку тарілку, трішки присоліть. На кожний шматочок викладайте начинку і загортайте рулетиком. Усе, можна подавати до столу.
Готові рулетики відразу подавайте до столу
На приготування страви піде не більше 20 хвилин, а смак отримаєте неперевершений. Можливо, слід відразу готувати подвійну порцію, оскільки домашні настійливо вимагатимуть добавки.
Читайте також: Бригада ЗСУ отримала потужне підсилення: 25 одиниць військової техніки
- «Козак Мамай» з Рівненщини: водій-далекобійник тричі виживав на фронті й мріє повернутися на дорогиСвітлана Пікула 22.12.2025, 20:03 Олександр, якого називають «Козак Мамай», живе дорогами. До війни він був водієм міжнародних перевезень: об’їздив безліч країн, відчував свободу за кермом далекобійної автівки й завжди з радістю повертався додому на Рівненщину, де його чекала сім’я. Життя…

Журналістка та медіаменеджерка з багаторічним досвідом роботи у регіональних медіа. Працює з темами соціальної політики, життя громад, комунальних рішень та створює матеріали про сучасні історії Захисників України. З 2023 року — директорка редакції газети «Сім днів» і головна редакторка сайту 7dniv.rv.ua.
У різні роки працювала редакторкою сайту, головним бухгалтером, заступницею головного редактора та управлінською ланкою видань «Сім днів» і «Літопис Заходу». Має досвід реалізації медійних та суспільно важливих проєктів у співпраці з українськими та міжнародними партнерами.

