Рецепт відомого кухаря настільки сподобався рівнянці, що вона вирішила приготувати пікантний кабачок та пригостити всіх знайомих.
Хто за тиждень може змінити шість господарів? Відповідь проста: кабачок. Прозаїчний, звичний, смачний, плодючий, корисний, простий у приготуванні та доступний за ціною. Ніякої шкоди чи обмежень у вживанні. Дієтичний та низькокалорійний чудо-овоч. Випадково натрапила на кулінарний ролик Євгена Клопотенка і там «запала» на цей простий рецепт відомого кухаря.
Невеличких молоденьких кабачків візьміть енну кількість. Залежатиме від числа шанувальників цього цілющого овоча в сім’ї. Поріжте їх навпіл та брусками довільного розміру. Закип’ятіть чайник і окропом залийте складені у мисці кабачки. Дайте їм постояти в окропі від 3 до 7 хвилин. Злийте воду.Заправлятимемо на смак та «на око». Такий спосіб, «на око», завжди викликає довгі роздуми і нерозуміння. Але українська мова багата, тож швидко приходить усвідомлення, що і як саме треба робити.Отож, солимо за смаком, поливаємо для гостроти соком лимона, притрушуємо для пікантності чорним (червоним) перцем – більше-менше залежить від того, хто що любить. Адже комусь занадто, іншому – замало. Вкидаємо 5-6 ароматних лаврових листочки, посипаємо дрібно січеним кропом, заправляємо олією. Все гарненько перемішуємо.
Куштувати можна відразу, а можна й дати настоятися в холодильнику. Щойно приготований буде смачно хрускотіти, а вистояний засмакує з другою стравою. Якщо чогось бракуватиме, можна вивірити при дегустації.
Бажаємо полюбити цю просту та водночас пікантну страву. Здоров’я вам і щедрих на кабачки полів та городів!
Галина ГРИЦЮК
- Громада з Рівненщини зібрала Різдвяні посилки для захисників (ФОТО)Напередодні Різдва Христового Бугринська громада об’єднала зусилля, щоб підтримати наших захисників, які щоденно стоять на варті спокою країни. Завдяки спільним старанням було зібрано 85 різдвяних посилок, наповнених любов’ю, турботою та щирими побажаннями.