Рецепт відомого кухаря настільки сподобався рівнянці, що вона вирішила приготувати пікантний кабачок та пригостити всіх знайомих.
Хто за тиждень може змінити шість господарів? Відповідь проста: кабачок. Прозаїчний, звичний, смачний, плодючий, корисний, простий у приготуванні та доступний за ціною. Ніякої шкоди чи обмежень у вживанні. Дієтичний та низькокалорійний чудо-овоч. Випадково натрапила на кулінарний ролик Євгена Клопотенка і там «запала» на цей простий рецепт відомого кухаря.
Невеличких молоденьких кабачків візьміть енну кількість. Залежатиме від числа шанувальників цього цілющого овоча в сім’ї. Поріжте їх навпіл та брусками довільного розміру. Закип’ятіть чайник і окропом залийте складені у мисці кабачки. Дайте їм постояти в окропі від 3 до 7 хвилин. Злийте воду.Заправлятимемо на смак та «на око». Такий спосіб, «на око», завжди викликає довгі роздуми і нерозуміння. Але українська мова багата, тож швидко приходить усвідомлення, що і як саме треба робити.Отож, солимо за смаком, поливаємо для гостроти соком лимона, притрушуємо для пікантності чорним (червоним) перцем – більше-менше залежить від того, хто що любить. Адже комусь занадто, іншому – замало. Вкидаємо 5-6 ароматних лаврових листочки, посипаємо дрібно січеним кропом, заправляємо олією. Все гарненько перемішуємо.
Куштувати можна відразу, а можна й дати настоятися в холодильнику. Щойно приготований буде смачно хрускотіти, а вистояний засмакує з другою стравою. Якщо чогось бракуватиме, можна вивірити при дегустації.
Бажаємо полюбити цю просту та водночас пікантну страву. Здоров’я вам і щедрих на кабачки полів та городів!
Галина ГРИЦЮК
- Дві громади Рівненщини втратили своїх ЗахисниківЗдовбицька громада в Рівненському районі втратила Тараса Павлюка. Повчанська громада, що на Дубенщині, прощатиметься з Дмитром Піддубицьким.