Рецепт аджики від Катерини Сичик

Рецепт аджики від Катерини Сичик: домашні заготовки, що зігрівають душу

Діліться інформацією з друзями:

Колишня заступниця начальника міського управління освіти знайшла в городництві не тільки хобі, а й справжню філософію життя

Вранці Катерина Іванівна може організовувати просвітянський захід, а ввечері – з головою зануритися у варіння аджики. І це не просто контраст, а спосіб життя жінки, яка знайшла секрет, як залишатися щасливою у будь-якому віці. Донедавна заступниця начальника міського управління освіти, незмінна голова Рівненської міської організації «Просвіта» – Катерина Іванівна Сичик живе так, ніби кожен день відкриває щось нове

Від села до міста: корені формують характер

«З дитинства люблю працювати», – каже Катерина Іванівна, і в її очах спалахує особливий вогник. Цю жінку важко уявити без справи в руках: то вона організовує просвітянські заходи, то «летить» на якусь культурну подію, то копирсається у власному саду. Виросла в багатодітній селянській родині, де шестеро дітей знали: без праці немає хліба. «Для мене робота на землі – це задоволення. Працюючи, завжди радієш і врожаю, і самому процесу вирощування», – зізнається вона, і стає зрозуміло: це не просто слова, а життєве кредо.

на дачі

Сьогодні Катерина Іванівна продовжує активну громадську роботу, волонтерить, організовує численні просвітянські заходи. Особливо пишається тим, що опікується єдиним в Україні музеєм «Просвіти», який функціонує при Рівненському ліцеї №15. Але найбільша радість чекає на неї за містом – на власній дачі, де кожна грядка має свою історію.

Дача як простір для душі

Дача родини Сичиків – справжній райський куточок. Тут ростуть яблуні, сливи, груші, вишні, абрикоси, кущі малини, ожини, кизилу, смородини, агрусу.

«Щовесни сіємо та висаджуємо всю городину. І в цьому велика заслуга мого чоловіка Василя», – з теплотою говорить Катерина Іванівна.

Катерина Сичик

Особливу радість їй приносить процес переробки овочів та фруктів. Соління огірків і помідорів, кабачкова ікра, лечо з баклажанів і кабачків, різноманітні соки з гарбуза, слив, яблук, варення та повидло – це лише частина того, що виготовляється в цьому гостинному домі.

Кулінарна еволюція: від необхідності до пристрасті

Цікаво, що любов до кулінарії прийшла до Катерини Іванівни не одразу.

Рецепт від щедрого серця

Катерина Іванівна щедро ділиться своїми кулінарними секретами. Цей рецепт аджики з помідорів та яблук став справжнім хітом серед знайомих Катерини Іванівни. Його ще називають аджика по бабусиному рецепту – перевірений часом спосіб зробити заготовки на зиму.

Рецепт аджики від Катерини Сичик:

домашня аджика від Катерини Сичик

Інгредієнти:

  • 2,5 кг помідорів
  • 0,5 кг цибулі
  • 0,5 кг моркви
  • 0,5 кг яблук
  • 0,5 кг солодкого перцю
  • 2,5 столові ложки солі
  • 100 г цукру
  • 100 г олії
  • 2 великі головки часнику
  • 50 г оцту

Приготування:

Всі овочі та фрукти пропустити через м’ясорубку або збити блендером. Поставити на вогонь і варити 40 хвилин після закипання. Додати сіль, цукор, олію, перемішати і варити на малому вогні ще 20 хвилин.

Додати подрібнений часник, тушкувати 10 хвилин. Влити оцет, проварити 3 хвилини. Гарячу суміш розкласти по стерилізованих банках, закатати металевими кришками. Перевернути догори дном, укутати теплим пледом до повного остигання.

Вихід – 8 півлітрових банок ароматної аджики, яка зігріватиме зимовими вечорами!

Секрети щастя від щедрого серця

Увесь секрет щастя Катерини Іванівни зводиться до вміння радіти кожному дню, бачити красу в звичайних речах і щедро ділитися теплом свого серця.

Її життя гармонійно переплітається з ритмами природи: весняна посівна, літні турботи в саду, осінні заготовки на зиму. А між цим – робота в «Просвіті», зустрічі з людьми, передача досвіду молодшим поколінням.

Коли дивишся на цю жінку, розумієш: щастя дійсно криється в простих речах. У дотику рук до теплої землі, у запаху свіжоспеченого хліба, у посмішках онуків, які допомагають бабусі на кухні. У вмінні творити затишок і ділитися ним з іншими. У повсякденних радощах, які роблять життя справді повним і змістовним.

Читайте також: Секретний інгредієнт для аджики: відкрийте нові гастрономічні горизонти