Рецепт, який здивує простотою приготування та багатством смаку. На цей раз головна роль дісталася курячим гомілкам, а компанію їм складає ніжна капуста, просочена ароматним маринадом. Ця страва легко стане прикрасою як святкового столу, так і повсякденного меню.
Пам’ятаєте нашу Качку по-пекінськи з українським акцентом? Впевнена, що не забули. Чи звернули увагу на попередження про те, що на її місці може бути інша птиця? Але мало того, ніхто не заборонить замінити її гомілками й трошки поекспериментувати.
Так от!
Рецепт простої, але незвично смачної страви, яка може подаватися як до святкового столу, так і до щоденного.
Курячі гомілки на подушці з капусти
Курячі гомілки добре миємо, обсушуємо і маринуємо на години три. Але чим довше, тим краще.
Маринад
- Спеції — сіль, мелені гвоздика, кориця, бодян. Все берете в однаковій пропорції. За бажанням додаєте перець мелений.
- Соєвий соус 1 ст.л
- гірчиця 1 ст.л
- мед 1 ст.л
Рецепт приготування
Далі берете капусту білокачанну і розрізаєте навпіл. Кожну половину ріжете на великі шматки, так що вони тримались купи. Зовсім трошки треба присолити. Тепер складаєте її в рукав, а поверх капусти викладаєте гомілки й заливаєте все це маринадом.
Випікати в духовці при 240 градусів близько години. Потім розкрити рукав і залишити ще на хвилин 20.
Страва виходить дуже смачна, ароматна, поживна і корисна. Капуста просочується маринадом і має неабиякий смак. Їсти її можна в будь-яку пору дня.
Маринад практично списаний з іноземної качки. Але часу на готування гомілок потрібно менше.
Смачного!
Читайте також: «Українська хвиля» у Рівному відбулася 35 років тому
- Міжнародний день пам’яті жертв ГолокостуСьогодні, 27 січня, ми згадуємо одну з найтемніших сторінок історії людства – Голокост. Мільйони життів, обірваних лише через те, ким вони були.