fbpx
Курячі гомілки на капустяній подушці: ідеальний рецепт для буднів і свят

Курячі гомілки на капустяній подушці: ідеальний рецепт для буднів і свят

Діліться інформацією з друзями:

Рецепт, який здивує простотою приготування та багатством смаку. На цей раз головна роль дісталася курячим гомілкам, а компанію їм складає ніжна капуста, просочена ароматним маринадом. Ця страва легко стане прикрасою як святкового столу, так і повсякденного меню.

Пам’ятаєте нашу Качку по-пекінськи з українським акцентом? Впевнена, що не забули. Чи звернули увагу на попередження про те, що на її місці може бути інша птиця? Але мало того, ніхто не заборонить замінити її гомілками й трошки поекспериментувати.

Так от!

Рецепт простої, але незвично смачної страви, яка може подаватися як до святкового столу, так і до щоденного.

Курячі гомілки на подушці з капусти

Курячі гомілки добре миємо, обсушуємо і маринуємо на години три. Але чим довше, тим краще.

Маринад

  • Спеції — сіль, мелені гвоздика, кориця, бодян. Все берете в однаковій пропорції. За бажанням додаєте перець мелений.
  • Соєвий соус 1 ст.л
  • гірчиця 1 ст.л
  • мед 1 ст.л

Рецепт приготування

Далі берете капусту білокачанну і розрізаєте навпіл. Кожну половину ріжете на великі шматки, так що вони тримались купи. Зовсім трошки треба присолити. Тепер складаєте її в рукав, а поверх капусти викладаєте гомілки й заливаєте все це маринадом.

Випікати в духовці при 240 градусів близько години. Потім розкрити рукав і залишити ще на хвилин 20.

Страва виходить дуже смачна, ароматна, поживна і корисна. Капуста просочується маринадом і має неабиякий смак. Їсти її можна в будь-яку пору дня.

Курячі гомілки на капустяній подушці: ідеальний рецепт для буднів і свят - фото 1

Маринад практично списаний з іноземної качки. Але часу на готування гомілок потрібно менше.

Смачного!

     Читайте також: «Українська хвиля» у Рівному відбулася 35 років тому