fbpx

Не поспішайте виливати «зіпсоване» молоко

Діліться інформацією з друзями:

Можливо, у вас не раз траплялася ця неприємна ситуація: ви купили пляшку чи пакет молока і не встигли випити ще й половину, як воно вже зіпсувалося. Та насправді з кислим молоком можна багато чого зробити.

Якщо для вас літр молока – це забагато, натомість пів літра ніколи не вистачає, а викидати зіпсовані залишки напою здається надзвичайно марнотратним. Існує кілька порад, де ви можете використати «зіпсоване» молоко.

Один із найвідоміших способів використання кислого молока – це випікання хліба. В деякі види хліба потрібно додавати йогурт чи пахту. Проте ви цілком можете замінити ці інгредієнти на кисле молоко. І це смакуватиме так само добре.

Ще один чудовий спосіб застосування скислого молока. Це страви, які зазвичай готують на сніданок – вафлі та млинці. 

А якщо ви хочете замаскувати кислий смак, то можете додати до млинців різноманітні ягоди – для прикладу, чорницю. Тоді тісто буде не таким солодким і ви зможете чудово поєднувати його з будь-якими солодкими закусками.

Крім того, з кислого молока ви можете самостійно приготувати сир. Це зовсім не складно. Все, що вам потрібно – це кисле молоко, каструля, шматок марлі та сито.

Для виготовлення сиру вам потрібно налити молоко в каструлю та нагріти, час від часу помішуючи. Після цього ви побачите, що молоко утворює грудки та розділяється на сирну масу та сироватку. І коли молоко відокремиться, зніміть його з вогню та перелийте у друшляк, вкритий марлею. Відіжміть масу. В марлі у вас залишиться сир.

Марія МАТВІЙЧУК

Читайте також: Майстриня з Донеччини виготовляє в Рівному іграшки Перемоги