Можливо, у вас не раз траплялася ця неприємна ситуація: ви купили пляшку чи пакет молока і не встигли випити ще й половину, як воно вже зіпсувалося. Та насправді з кислим молоком можна багато чого зробити.
Якщо для вас літр молока – це забагато, натомість пів літра ніколи не вистачає, а викидати зіпсовані залишки напою здається надзвичайно марнотратним. Існує кілька порад, де ви можете використати «зіпсоване» молоко.
Один із найвідоміших способів використання кислого молока – це випікання хліба. В деякі види хліба потрібно додавати йогурт чи пахту. Проте ви цілком можете замінити ці інгредієнти на кисле молоко. І це смакуватиме так само добре.
Ще один чудовий спосіб застосування скислого молока. Це страви, які зазвичай готують на сніданок – вафлі та млинці.
А якщо ви хочете замаскувати кислий смак, то можете додати до млинців різноманітні ягоди – для прикладу, чорницю. Тоді тісто буде не таким солодким і ви зможете чудово поєднувати його з будь-якими солодкими закусками.
Крім того, з кислого молока ви можете самостійно приготувати сир. Це зовсім не складно. Все, що вам потрібно – це кисле молоко, каструля, шматок марлі та сито.
Для виготовлення сиру вам потрібно налити молоко в каструлю та нагріти, час від часу помішуючи. Після цього ви побачите, що молоко утворює грудки та розділяється на сирну масу та сироватку. І коли молоко відокремиться, зніміть його з вогню та перелийте у друшляк, вкритий марлею. Відіжміть масу. В марлі у вас залишиться сир.
Марія МАТВІЙЧУК
Читайте також: Майстриня з Донеччини виготовляє в Рівному іграшки Перемоги
- Громада з Рівненщини зібрала Різдвяні посилки для захисників (ФОТО)Напередодні Різдва Христового Бугринська громада об’єднала зусилля, щоб підтримати наших захисників, які щоденно стоять на варті спокою країни. Завдяки спільним старанням було зібрано 85 різдвяних посилок, наповнених любов’ю, турботою та щирими побажаннями.