Овочі чи м’ясо що смачніше, корисніше та краще? Нема однієї відповіді на це питання. У кожного свої смаки та уподобання. Але всі хочуть їсти смачно і більшість корисно.
Є один універсальний рецепт м’ясний рулет. Готується він просто і може бути з різними начинками. Продукти які знадобляться:
- свинина 0,5 кг
- яловичина 0,3 кг
- яйце 5 шт
- сіль, перець, цибуля, часник.
- манка 3 ст. л
- морква
- горошок
М’ясо перемелемо на м’ясорубку, додамо цибулю ріпчату, часник за бажанням, сіль та перець за смаком. Яловичину можна замінити м’ясом птиці. Фарш має бути на вигляд як на котлети. Додаємо манку і залишаємо на хвилин 20.
Тим часом займемось начинкою. Морква відварена натирається на крупну терку. До неї додаємо консервований або заморожений зелений горошок. Також можна використати кукурузу. Все перемішуємо і за бажанням натираємо твердого сиру.
З фаршу формуємо котлети немаленького розміру. Спочатку зробимо її пласкої форми, покладемо начинку а тоді вже формуємо у вигляді круглого рулету. Тут два варанти.
- Це може бути один великий рулет, який буде нарізатись порціями. Його треба загорнути у фольгу і запікати у духовці до готового стану. В кінці відкрити фольгу, щоб верх мав запечену скоринку.
- Можна сформувати порційними котлетами, які запікаються в духовці на дечці зверху накриті фольгою.
В обох варіантах подавати можна з гарніром або овочами.
Для тих, хто не любить овочеві начинки є інший варіант. Варене яйце і навколо нього формується котлета або великий рулет.
Ще один варіант начинки твердий сир натирається на терку, додається масло та свіжий помідор. Начинка в цьому випадку може бути будь-яка. Все на Ваш смак.
Смачного!
Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»