Скумбрія дуже специфічна риба. Вона має свій смак, який неможливо сплутати з іншою рибою. Це просто джерело вітамінів і корисних речовин. Не дивлячись на великий вміст жирів, а так само на калорійність її зараховують до дієтичних продуктів. Існує багато варіантів приготування, але особливий рецепт для маринування скумбрії успішно пройшов випробування і занесений в сімейний архів рецептів.
Крім свого смаку цей спосіб маринування підкупляє своєю простотою. Тут непотрібні особливі спеції і складні технологічні процеси. Незалежно від віку та досвіду з ним легко впорається як молода господиня, так і професійний кухар. Це як раз той випадок, який підтверджує геніальність простоти.
На 1 кг скумбрії, зазвичай це дві гарні рибини, потрібні такі продукти:
- 2 шт цибулі
- 200 гр олії
- 80 гр оцту
- 1 ст.л цукрц
- 1 ст. л. солі
- перець за смаком
- 4 ст. л. майонезу.
Чи захочете все це перемішати, чи будете додавати поступово не грає ніякої ролі. Скумбрію миєте , чистите від нутрощів, відрізаєте їй голову і ріжете на порціонні шматочки. Так як вона в маринаді, то так сервірувати і подавати буде зручніше.
Цибулю ріжемо кільцями і вкладаємо в зручний лоток шарами: рибу та цибулю. Тепер додаєте спеції, олію, оцет та майонез. Накриваєте і трошки перетрушуєте, щоб кожен шматочок був просмачений маринадом.
Ставите на 2-3 дні в холодильник і все. Далі все залежить від смаку і витримки. Є такі випадки, коли через два-три дні залишився тільки маринад. Буквально через пару годин скумбрія стає малосольна і її вже можна їсти. Чим довше вона знаходиться в маринаді, тим більше насиченим стає її смак.
За цим самим рецептом маринується оселедець, який не менш смачний. Особливо якщо використати синю цибулю, яка може стати окремим смачним декором до страви.
Смачного та приємного готування!
Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»