fbpx
За вбивство товариша

За незаконну порубку лісу на Рівненщині судитиме працівника лісової охорони

Діліться інформацією з друзями:

За незаконну порубку лісу та отримання неправомірної вимоги постане перед судом працівник лісової охорони.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівному) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, завершено досудове розслідування та скеровано до Володимирецького районного суду обвинувальний акт стосовно лісничого одного з лісових господарств області за одержання неправомірної вигоди за продаж деревини (ч. 1 ст. 368 КК України) та незаконну порубку, перевезення та збут лісу за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

Досудовим слідством встановлено, що працівник лісової охорони одного з лісових господарств області, одержав неправомірну вигоду (хабар) у розмірі понад 12 тис. грн. від мешканця міста Рівне за продаж деревини поза встановленого законом порядку (без проведення аукціону).

Окрім цього, в зговорі з іншим працівником цього ж господарства, незаконно здійснив порубку лісових насаджень на загальну суму понад 120 тис.грн., які в подальшому реалізував.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали працівники управління стратегічних розслідувань в Рівненській області ДСР Національної поліції України.

Санкція статтей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури