Найулюбленішими стравами українців є борщ, вареники та страви з м’яса. При цьому українці страви з м’яса люблять більше, ніж страви з картоплі і значно більше, ніж з риби, повідомляє Українська правда.
Такими є результати дослідження соціологічної групи «Рейтинг». Згідно з результатами вивчення вподобань, найулюбленішою стравою українців є борщ (44%). До улюблених страв увійшли також вареники з сиром, картоплею та вишнями (18%), шашлик (10%), холодець (7%), котлети (6%) та відбивні (5%), а також інші м’ясні страви (14%). З них найбільш популярними серед українців є: ковбаса, м’ясо по-французьки, смажене і тушковане м’ясо. Крім того, близько 7% вважають своєю улюбленою стравою плов, 4% – печеню. Лише 4% опитаних вважають своєю улюбленою стравою сало.
Ще 10% українців полюбляють пельмені, а також різні страви з картоплі, зокрема, пюре (11%) та смажену (8%).
Серед салатів українці надають перевагу «новорічному» олів’є (11%), шубі (4%). Утім, люблять й інші салати (10%), серед яких: овочевий, вінегрет, грецький, крабовий, м’ясний та «Цезар».
Що стосується різних рибних страв, то 10% надає перевагу смаженій, фаршированій і заливній рибі, а також оселедцю та морепродуктам.
Серед випічки і десертів (9%) перевагу надають сирникам, пирогам і пиріжкам, морозиву, сирній запіканці та фруктам. Млинці ж (4%) найбільш популярні з сиром.
Окрім борщу, в числі перших страв українці назвали окрошку (2%), солянку, зелений борщ, бульйон, капусняк, харчо, гороховий суп та розсольник. А серед каш (4%) – гречану, молочну, вівсяну та куліш.
Андрій ПАНТРИК
Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»