В умовах війни й продовольчої кризи, що насувається, чимало господинь цього літа вирішили вперше спробувати зробити різні заготовки та консервацію на зиму.
І якщо ви вже закрили густий джем із черешні, а також малинове варення, як у бабусі, цього разу поекспериментуйте з абрикосовим варенням з мигдалем.
Приготування:
Банки та кришки для консервації заздалегідь стерилізуємо. Спочатку миємо їх під проточною водою з харчовою содою, потім витираємо насухо. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води й вмикаємо на найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин.
Абрикоси ретельно перебираємо, промиваємо під проточною водою, розрізаємо навпіл та витягуємо кісточки.
У глибоку емальовану каструлю пересипаємо підготовлені плоди. Висипаємо в них цукор та залишаємо приблизно на 5 годин, щоб вони пустили сік.
Тим часом розігріваємо сковороду без олії та злегка обсмажуємо на ній мигдаль.
Потім, через зазначений проміжок часу, ставимо каструлю з абрикосами на плиту та підігріваємо на слабкому вогні. Доводимо до кипіння, періодично перемішуючи масу й знімаючи піну, що утворилася, чистою дерев’яною ложкою. Проварюємо приблизно 10 хвилин, потім знімаємо з плити та чекаємо, поки воно охолоне. Потім знову ставимо вогонь, доводимо до кипіння, варимо декілька хвилин, знімаємо піну.
Розливаємо гаряче варення в стерильні банки, додаємо обсмажений мигдаль до смаку й герметично закатати за допомогою спеціальної машинки. Перевертаємо догори дном, обгортаємо пледом або махровим рушником і залишаємо в такому вигляді приблизно на добу. Потім відправляємо в темне прохолодне місце до зими, а в холодну пору відкриваємо баночку й насолоджуємося смаком.
Джерело: Apostrophe.ua