fbpx
Чи варто спати з відчиненим вікном в спеку

Чи варто спати з відчиненим вікном в спеку

Діліться інформацією з друзями:

Відкрите вікно вночі може принести більше шкоди? Вчені не впевнені у користі відчиненого вікна під час сну.

Хоча свіже повітря корисне організму, вчені констатують, що в кінцевому підсумку відкрите вікно вночі може принести більше шкоди, ніж користі для здоров’я.

Дослідники, прийшли до висновку, що вікно в спальні на ніч краще все-таки закривати. На їх думку, спати з відкритим вікном не слід, перш за все, виходячи з проблеми тиші.

Поширена причина, що погіршує нічний сон, – це шум транспорту. Вчені пояснюють, що він має великий вплив на самопочуття і здоров’я навіть коли людина спить, здавалося б, не помічаючи його.

Чим голосніше шум транспорту, тим більше порушується наша фаза відновлення. Живучи в місті, слід закривати вікно перед сном.

Коли неподалік проїжджає машина, тіло сплячої людини виділяє гормони стресу, які можуть викликати різкий стрибок холестерину й артеріального тиску. Це, своєю чергою, збільшує ризик серцево-судинних захворювань. Крім того, нічний стрес може сприяти психічним захворюванням – депресії, тривожності, неврозу.

Експерти рекомендують ретельно провітрювати спальню перед сном. Завдяки цьому можна досягти комфортної температури, цілком достатньої, щоб пробути в кімнаті до ранку, не відкриваючи вікна.

  • Навіщо вовки виють?
    Виття чітко демонструє статус вовка у зграї, як і забезпечує комунікацію між особинами на довгих дистанціях. Вовки живуть сімейними групами – зграями. Кожна зграя займає і контролює велику мисливську ділянку, тому члени зграї мають бути завжди в контакті один з…