fbpx

Від коронавірусу помер актор і режисер культової стрічки

Діліться інформацією з друзями:

Сьогодні, 5 липня, помер актор та режисер Володимир Меньшов. 

Про це повідомили на сайті кіноконцерну «Мосфільм». Смерть настала «від наслідків коронавирусной інфекції».

Нагадаємо, що Меньшов свого часу отримав премію Американської кіноакадемії «Оскар» (в номінації «Кращий фільм іноземною мовою») за фільм «Москва сльозам не вірить».

Коротка біографія
Володимир народився 17 вересня 1939 року в радянському Азербайджані, в Баку, в сім’ї моряка. Своє дитинство він провів в Баку, де через два роки у нього з’явилася сестра Ірина. Професія батьків передбачала постійні переїзди. У підсумку школу Володимир закінчив в Астрахані. До випускного класу Меньшов вже твердо вирішив, що стане актором: він брав участь в шкільних постановках, обожнював дивитися радянські фільми. Всупереч волі батьків, які мріяли про менш сумнівну виборі сина, Володимир поїхав поступати в Москву «на акторський».

У столиці 17-річному Меньшова вдалося вступити в Школу-студію ім. В. Немировича-Данченка при МХАТ. Уже на другому курсі відбулося його доленосне знайомство зі студенткою Вірою Алентовою, яка стала його дружиною.

По закінченню навчання молодятам не знайшлося роботи в одному місті. Їм довелося на якийсь час розлучитися – Меньшов поїхав до Ставрополя, де був прийнятий в трупу Ставропольського крайового драмтеатру імені Лермонтова, а Алентова влаштувалася в Московський театр імені А.С. Пушкіна. Два роки роботи в Ставрополі допомогли Володимиру зрозуміти, що найбільше його тягне в режисуру. Він повертається до Москви. Володимир вступає до аспірантури при кафедрі режисури у ВДІКу, в майстерню Михайла Ромма, на якого юнак справляє сильне враження. У 30 років Меньшов стає батьком – в 1969-му Віра подарувала йому доньку Юлію. Втім, сімейної ідилії не було – через відсутність житла, подружжя жило по різним гуртожиткам, і врешті-решт, прийняли рішення розлучитися. З’єдналися вони трохи пізніше, але зате – на довгі роки.

Йому було 81 рік.

Детальніше читайте  тут