fbpx

В Україні встановлений новий рекорд

Діліться інформацією з друзями:

Житель селища Високе, що на Харківщині  Андрій Могилко встановив рекорд на найтриваліший заплив на спині з одночасною грою на флейті.

Про це  повідомила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова Vgorode.

Андрій Могилко протягом 6 хвилин 39 секунд плив на спині, виконуючи композиції всесвітньо відомого індійського філософа, гуманіста Шрі Чинмоя в честь його 50-річчя.

Рекордсмен відплив на глибину на одному з озер в Високому, а флейту йому доставили на радіокерованому кораблику. Експерти реєстру і журналісти стежили за запливом з байдарок, місцеві жителі – з берега, звідки музику теж було добре чути.

Він планував виконати 10 композицій, але занадто замерз і встиг зіграти лише шість. Рекорд вдалося зафіксувати з другої спроби.

“Андрій на практиці продемонстрував теорію, що людина може набагато більше, якщо не буде сам обмежувати свої можливості і створювати перешкоди в голові”, – прокоментувала Лана Вєтрова.

Досягнення зареєстрували в Національному реєстрі рекордів України. За словами Вітровий, номінація “Найтриваліший час одночасного запливу на спині і гри на флейті” з’явилася вперше за всю 30-річну історію рекордів.

Андрій Могилко – майстер з виготовлення сопілок і флейт, музикант-самоук, спортсмен-бігун.