fbpx

У базу “Миротворця” внесли суддю, яка арештувала майно Порошенка

Діліться інформацією з друзями:

Суддя Печерського суду Віта Бортницька, яка ухвалила рішення про арешт майна п’ятого президента України Петра Порошенка потрапила до бази сайту “Миротворець”.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на сайт “Миротворець”.

“Усвідомлені дії, спрямовані на руйнування судової системи України шляхом її дискредитації та підриву довіри до неї. Співучасник злочинів із фабрикації кримінальних справ стосовно завідомо невинних осіб”, – вказали на сайті причину внесення Бортницької до бази.

На “Миротворці” також перелічили конкретні факти, на основі яких прийшли до такого висновку: 

“Участь у фабрикації т.зв. “Справи про держзраду Порошенка”, кримінальне провадження №22016130000000212. Арешт майна та телерадіокомпаній (Порошенко не належать) під свідомо сфабрикованим ДБР приводом.

Жовтень 2021 р. — відправила обвинуваченого у державній зраді та фінансуванні тероризму нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука під домашній арешт,

Раніше без мотивації відмовляла у зміні запобіжного заходу Андрію Антоненку, а також відмовляла його адвокатам у доступі до результатів експертиз у справі.

Грудень 2019 р. – Печерський районний суд Києва закрив кримінальне провадження за звинуваченням колишніх народних депутатів фракції “Партія регіонів” Олександра Єфремова, Сергія Гордієнка та Олександра Стояна в організації ухвалення “диктаторських законів” 16 січня 2014 року. Суддя Бортницька під час ухвалення рішення послалася на закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв’язку з виконанням Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України” від 13 травня 2014 року, який частково декриміналізував злочини, у яких звинувачувалися Єфремов, Гордієнко та Стоян.

Рішення про невідповідність судді Печерського районного суду м. Києва Бортницької Віти Вікторівни критеріям доброчесності та професійної етики”.