fbpx
Учасник бойових дій опановує нову професію на Рівненщині

Учасник бойових дій опановує нову професію на Рівненщині

Діліться інформацією з друзями:

Учасник бойових дій кардинально змінив сферу діяльності та опановує нову професію у Сарненському навчальному закладі на Рівненщині.

Касир торговельного залу – професія, котра завжди має попит на ринку праці. А кваліфікований фахівець з бездоганною службовою репутацією – завжди є бажаним працівником на сучасних підприємствах торгівлі, в супермаркетах та універсамах. 

Про це розповідають у Сарненському навчальному відділенні Рівненського центру ПТО ДСЗ.

Навчання за індивідуальним робочим навчальним планом і програмою завершив слухач за професією «Касир торговельного залу» Валерій Круглик-Іздепський. 

Валерій – демобілізований учасник бойових дій. Повернувшись до цивільного життя, зареєструвався як безробітний у Сарненській філії Рівненського обласного центру зайнятості, де фахівці ознайомили запропонували йому обрати новий фах. І ветеран зупинився на професії касира торговельного залу. За неповних три місяці навчання слухач опанував навички роботи з касовим апаратом, порядок виконання касових операцій, правила розрахунку зі споживачами готівкою та платіжною картою, засвоїв порядок одержання, зберігання та видачу коштів. Здобуті навички закріпив під час виробничої практики  у ФОП  Круглик О.Я у м. Сарни, керівник якого бере його на постійну роботу.

Сподіваємось, що Валерій Круглик-Іздепський зможе стати справжнім професіоналом у сфері торгівлі, – говорить педагогічний працівник Сарненського навчального відділення Алла Мельник, яка здійснювала супровід освітнього процесу слухача. –, Тому що людина дуже відповідально поставилася до навчання і показала відмінний результат  засвоєних теоретичних знань та практичних умінь під час державної кваліфікаційної атестації.

Наступна група слухачів за професією «Касир торговельного залу ІІІ категорії» стартуватиме 10 вересня. Тривалість навчання – 5,3 місяця.

Для зареєстрованих безробітних, учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, навчання – коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України, для інших категорій населення навчання можливе за власні кошти або кошти роботодавців. Для іногородніх слухачів можливе проживання у комфортабельному гуртожитку готельного типу за адресою м.Рівне, вул. І.Підкови, 17а.

Ліда ПОЛЬОВА

Читайте також: Пройти професійне навчання пропонують жителям Рівненщини

  • Навіщо вовки виють?
    Виття чітко демонструє статус вовка у зграї, як і забезпечує комунікацію між особинами на довгих дистанціях. Вовки живуть сімейними групами – зграями. Кожна зграя займає і контролює велику мисливську ділянку, тому члени зграї мають бути завжди в контакті один з…