fbpx

У Рівному вікове дерево «лікували» дев’ять годин

Діліться інформацією з друзями:

Мова про тридцятиметровий в’яз, який росте у парку на Грабнику. Дерево було уражене чисельними хворобами та шкідниками і потребувало кваліфікованого лікування.

Про операцію з порятунку цього вікового дерева розповіла у Фейсбуці в групі Екологічний центр ПДМ керівниця Ресурсного центру з екологічної освіти Рівненського міського палацу дітей та молоді Варвара Рискова:

«Ми дуже любимо наше чудове дерево – віковий в’яз у Парку на Грабнику. Він має висоту близько 30 метрів і стовбур в обхваті майже п’ять метрів і дуже поважний вік) При обстеженні, яке взимку провів арборист Володимир Ветроградський, з’ясувалося, що дерево уражено чисельними хворобами та шкідниками і потребує кваліфікаційного лікування. І ось вчора наш “пацієнт” пройшов перший прийом у лікаря, вірніше лікар здійснив перший прийом “пацієнта”. Дванадцять годин роботи, з них дев’ять годин на вишці, більше 200 зрізів гілок, які були оброблені спеціальним розчином, видалення деревного раку, деревних грибів, проріджування гілок – все це було зроблено для того, аби чудовий в’яз ще багато років прикрашав наш парк і наше місто. Роботу на дереві контролювали три пари граків, які гніздяться у його кроні та білка, яка певно мешкає по сусідству). Дякуємо усім, хто організував і долучився до лікування та збереження нашого велетня!»