fbpx
Сезон полуниці: рецепт приготування цукатів без штучних добавок

Сезон полуниці: рецепт приготування цукатів без штучних добавок

Діліться інформацією з друзями:

Домашні цукати з полуниці – смачний і натуральний делікатес, яким можна ласувати цілий рік. Цей простий рецепт допоможе вам приготувати домашнє варення з полуниці без штучних добавок і консервантів.

Для початку вам знадобиться стигла і тверда полуниця без пошкоджень. Ретельно вимийте ягоди і видаліть плодоніжки. Для цього кроку підійде велика миска або широке блюдо.

У посуд додають цукор, воду і невелику кількість лимонної кислоти в такій пропорції: на 1 кг полуниці 800-900 г цукру, 160 мл води та щіпку лимонної кислоти.

Приготування

Поставте посуд на плиту і додайте полуницю. Акуратно перемішайте лопаткою і доведіть до кипіння. Варіть 3 хвилини, потім вимкніть вогонь і дайте полуниці повністю охолонути. Як тільки ягоди охолонуть, процідіть сироп.

Повторіть процес з полуницею ще раз. Доведіть її до кипіння на середньому вогні, потім вимкніть вогонь і дайте їй повністю охолонути. Знову процідіть сироп, але цього разу варіть його на повільному вогні до отримання густої консистенції. Щоб перевірити густоту, налийте трохи сиропу на тарілку і проведіть ложкою посередині – якщо краї сиропу тримають форму, він готовий.

Викладіть ягоди в каструлю з приготованим сиропом, довести до кипіння і варити 1 хвилину. Потім залишити ягоди в сиропі до повного охолодження. Після охолодження викладіть полуницю на піднос, стежачи за тим, щоб вони були на відстані один від одного.

Сушіння

Помістіть лотки з полуницею в добре провітрюване місце для висихання, але не забудьте перевернути їх на інший бік і міняти лотки на сухі щодня. Сушити пресерви рекомендується не менше 4-5 днів. Процес сушіння залежить від температури в приміщенні для сушіння.

Готова консервація не сильно зменшиться в розмірах, не буде липнути до рук і матиме гарний колір, схожий на натуральні ягоди, схожі на гумкові цукерки.

Ви також можете сушити консерви в сушарці або в духовці при температурі 35-40 градусів Цельсія, але майте на увазі, що колір консервів може дещо змінитися.

Читайте також: Дані сейсморозвідки підтверджують підрив Каховської греблі в Україні