fbpx
Герой повертається на щиті у Костопільську громаду

Герой повертається на щиті у Костопільську громаду

Діліться інформацією з друзями:

Сергій Варман планував святкувати День народження 11 серпня. Близькі приготували подарунки й чекали зустрічі.

Минулого тижня Сергій Варман приїжджав додому. Він міцно обійняв матір і сказав такі слова: «Мамо, ти знай, якщо я не повернуся, ти маєш бути сильною». 11 серпня Сергію виповнилося 27 років. Сергій Варман планував святкувати День народження.

Захисник мав невдовзі взяти відпустку, щоб відзначити свято в родинному колі. Близькі приготували подарунки й чекали зустрічі. На жаль, воїна зустріне вся громада. Він повертається додому на щиті. 14 серпня молодший сержант Сергій Варман загинув під час мінометного обстрілу на Херсонщині.

Про це повідомляє Костопільська міська рада.

Сергій Валентинович Варман народився та жив у Костополі разом із сестрою, мамою та батьком. Навчався у школі №2, здобув в училищі спеціальність муляра-пічника. Впродовж семи років працював на склозаводі. Також займався улюбленою справою – ремонтував автомобілі. Матір розповідає, що Сергій марив цим, був вправним майстром. Після війни хотів купити будинок із гаражем, де зможе облаштувати СТО.

«Сергій – турботливий син, хороший брат та дбайливий дядько для своїх племінників. Водночас він справжній мужчина, захисник. Сергій дуже хотів захищати нашу країну. Подавав заяви, збирався йти добровольцем, але через проблеми із зором йому відмовляли. А коли принесли повістку, Сергій був радий як дитина іграшці. Він говорив, що повинен там бути», – розповідає матір воїна Наталія.

Позивний «Ніж»

10 червня 2023 року Сергія Вармана призвали на службу. Він був головним сержантом взводу морської піхоти. Мав позивний «Ніж». На Донецькому напрямку отримав важку контузію. Після лікування обороняв Херсонщину. Воював у Кринках, де отримав поранення ніг.

«Попри все, він тягнувся туди, він хотів разом із побратимами воювати. Після оборони Кринок він отримав омріяний берет морського піхотинця та пам’ятний знак «За зміцнення бойової готовності ВМС ЗС України». Казав, якщо не повернеться, то хоче, аби на портреті був саме в цьому береті. Сергій мало розповідав по телефону, бо був дисциплінованим. Писав, що все добре і він нас любить», – ділиться спогадами матір захисника Наталія.

Про дату прощання буде повідомлено додатково.

🕯️Щирі співчуття родині. Світла пам’ять Сергію Варману!

  • Три села перейменували на Рівненщині
    На Рівненщині, у Дубенському районі, декомунізували та дерусифікували три села. 19 вересня Верховна Рада України підтримала пропозиції органів місцевого самоврядування та рекомендації Український інститут національної пам’яті, а також Національної комісії зі стандартів державної мови щодо перейменування окремих населених пунктів, назви…