fbpx

Рівнянам корисно їсти цибулю кожен день

Діліться інформацією з друзями:

Звичайнісінька ріпчаста цибуля – найцінніше джерело життєво важливих речовин, які зміцнюють здоров’я і імунітет. Що ж станеться з організмом, якщо їсти цибулю кожен день?

Цибуля зцілить від цілого ряду захворювань

1. Ріпчаста цибуля містить ефірні олії і фітонциди. Якщо їсти цибулю кожен день, то незабаром зміцниться імунітет, а організм буде захищений від зараження грибковими, бактеріальними та вірусними інфекціями.

2. Цибуля має протизапальний ефект, очищає організм від токсинів і шлаків.

3. Регулярне вживання цибулі в їжу активізує роботу шлунково-кишкового тракту, покращує стан мікрофлори кишківника, позбавляє від зайвої ваги.

4. Захищає від розвитку онкології.

5. Покращує роботу серцево-судинної системи, очищає судини від холестеринових відкладень, розщеплює жири.

6. Активізується кровообіг в органах і тканинах, покращується розумова діяльність і пам’ять.

7. Цибуля в меню дозволяє мінімізувати наслідки стресу, захищає від депресії і розладів нервової системи.

8. При вживанні страв з цибулею нормалізується гормональний фон в організмі.

9. Цибуля корисна для вагітних жінок, матерів в період лактації, а також людям, організм яких ослаблений важким захворюванням.

10. Ріпчаста цибуля важлива у раціоні чоловіків, вона підтримує чоловічу статеву функцію.

Протипоказання до вживання цибулі

Ефірні олії, що містяться в цибулі, небезпечні для людей із захворюваннями шлунка, оскільки овоч може подразнювати слизову оболонку травного органу.

Сира цибуля здатна спровокувати астматичний напад, тому людям з цим захворюванням заборонено їсти овоч у свіжому вигляді.



З обережністю і тільки після консультації з лікарем цибулю повинні вживати в їжу гіпертоніки, пацієнти, які страждають тяжкими захворюваннями печінки, серця, а також ті, у кого порушений обмін речовин.

Скільки можна їсти цибулі

Для отримання максимальної користі, цибулю бажано їсти в свіжому вигляді, але не більше 100 г на добу.

Цибуля, яка була термічно оброблена, втрачає частину ефірних олій і вітамінів, проте в ній зберігаються корисні мікроелементи. Якщо у вас є протипоказання до вживання сирого овоча, то ви можете сміливо додавати його в супи, рагу та інші страви.

Нагадаємо, раніше ми вам розповідали, що станеться з організмом, якщо їсти капусту кожен день. Цей звичний овоч – джерело корисних вітамінів і мікроелементів. Однак до додавання його в свій раціон теж слід ставитися серйозно.

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»